Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säker seger i Finland för nye GIF-tränaren – men också nya skador

Glädjande för nye GIF-tränaren Thomas Andersson: Simon Skrabb har hittat formen direkt efter skadan och Johan Oremo gjorde mål när finska Jaro besegrades med 2–0.
Mindre glädjande: Jesper Florén och Kwame Bonsu bröt tidigt med skador.

Annons

Simon Skrabb är tillbaka i spel – och spelade fram till bägge GIF-målen mot sin gamla klubb Jaro.

Thomas Andersson använde många av spelarna i truppen under matchen, men tvingades alltså ändra lite väl tidigt i laget då Jesper Florén bröt i inledningen och Bonsu efter en kvart efter en smäll på näsan.

– Det var nåt med baksidan/ljumsken hos Florén som inte kändes bra. Och "Conte" fick en smäll på näsan i en närkamp och blev yr i huvudet. Det kan vara en hjärnskakning. Men vi får avvakta och se hur allvarliga skadorna är, säger Thomas Andersson.

Båda målen kom i första halvlek, Simon Skrabb passade till båda.

Jonas Lantto satte 1–0 och Johan Oremo nickade in 2–0.

– Det var två fina mål, bra prestationer, säger Andersson.

Johan Bertilsson skickade fram Skrabb i djupled och han hittade in till en Lantto i full fart som satte dit foten och sköt direkt.

Vid 2–0 kom en hörna tillbaka till Skrabb som vred in ett perfekt inlägg till Oremo.

– Ett viktigt mål för honom att få göra, det tror jag, säger Thomas Andersson.

GIF hade vissa problem att hantera den nylagda naturgräsmattan, inte minst i inledningen.

– Det tog ett tag för oss att komma in i det och det blev mycket spel på vår planhalva första 20. Men sedan hittade vi vägar att skapa tryck på Jaro. I andra halvlek tappar vi boll lite för ofta i offensiva lägen, blir för obeslutsamma och får försvara oss. Å andra sidan släpper vi till få chanser och när Jaro spelar in bollen står backlinjen på rätt plats.

– Vi skapar lite för lite heta lägen själva kan jag tycka. Men det var glädjande att se att spelarna hade goda ambitioner att göra det vi pratat om innan.

Hur rankar du motståndet?

– Jodå, det gick inte att fuska med något, då var dom absolut tillräckligt skickliga för att spela sig igenom. Det ställdes krav på oss.

GIF övernattar i Jakobstad och tränar där innan hemfärd under torsdagen.

– Nu ska vi äta middag och se EM-fotboll, säger Thomas Andersson.

Jaro–Gefle IF 0–2 (0–2)

Målen: 0–1 (32) Jonas Lantto, 0–2 (38) Johan Oremo.

Så spelade GIF: Emil Hedvall (Andreas Andersson 46) – Jesper Florén (Jens Portin 6), Martin Rauschenberg, Anton Lans (Joshua Nadeau (62), Jacob Ericsson – Jonas Lantto (Basit Adam 72), Anders Bååth (Samuel Gussman 82), Kwame Bonsu (Robin Nilsson 15), Johan Bertilsson (Tshutshu Tshakasua 72) – Simon Skrabb, Johan Oremo (Jacon Hjelte 46).

Publik: 482.

Mer läsning

Annons