Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Senatore och Gram provtränar också

Det vimlar av provspelare som vill spela med GIF nästa säsong.
Förutom de två afrikanerna fanns även två defensiva spelare med på gårdagens träning.

Annons

– Gefle är det bästa alternativet för min utveckling, säger vänsterbacken Sebastian Senatore från Vasalund som tillsammans med norrmannen Øyvind Gram provtränar med GIF den här veckan.

Vänsterbacken Sebastian Senatore kommer närmast från Vasalund och superettan.

Förra säsongen blev det 25 matcher från start och ett inhopp i superettan för 23-åringen som också hunnit med en säsong i Montevideo Wanderers i den Uruguyanska högsta serien.

– Det var en okej träning med bra tempo, säger han efter gårdagens träning på Strömvallen.

Senatores kontrakt med Vasalund, som ramlade ur Superettan den här säsongen, har gått ut och när han fick en inbjudan om att provträna med GIF tackade han ja direkt.

– Gefle är en liten klubb och jag tror att det här är det bästa alternativet för mig och min utveckling som fotbollsspelare, säger han.

– Man märker direkt att grabbarna här har mer vilja än i Stockholm, här gäller det att prestera hela tiden.

Senatore har några andra provträningar inplanerade men hymlar inte om vilken klubb han helst vill spela i nästa år.

– Det är Gefle jag prioriterar. Det skulle passa mig perfekt att spela här, säger han och berättar att han redan hunnit utforska staden och är mycket nöjd med det han hittills sett av Gävle.

– Det är mysigt här.

Norrmannen Øyvind Gram gjorde även han sin första träning med GIF i går.

– Det var en bra nivå på träningen, bra intensitet, säger norrmannen.

Gram har några skadefyllda år bakom sig och det var två år sedan han sist spelade en match med Ålesund i den norska högsta serien, tippeligan. Gram har haft problem med ljumskarna och opererats tre gånger för fotbollsbråck, samma skada som Zlatan Ibrahimovic drabbades av inför EM 2004.

– Men nu är jag äntligen tillbaka. Jag har tränat för fullt de tre senaste veckorna, så det är extra kul att vara här och träna med GIF, säger den 24-årige mittfältaren.

Gram kommer att träna två till pass med GIF, ett i dag och ett i morgon och sedan hoppas han på ett positivt besked från GIF-ledningen.

24-åringens kontrakt med Ålesund går ut vid årsskiftet och förutom de tre träningarna med GIF har han inga andra provträningar inplanerade.

– Inte som det ser ut just nu, så jag hoppas på GIF så klart, konstaterar han.

Den 19-årige mittfältaren Tainan Dias från Brasilien hann inte till gårdagens träningspass men tränar med GIF i dag på morgonen.

Annons