Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex matcher för SAIK att ta hem 100 000 kronor

VM är över – nu har SAIK sex matcher på sig att säkra elitseriesegern.

Det finns det 100 000 skäl till.

– I det här läget behöver föreningen verkligen pengarna, säger SAIK-tränaren Thony Lindquist.

Annons

I fjol tappade SAIK seriesegern i den allra sista omgången, när man bara fick oavgjort mot Edsbyn och Hammarby tog sig förbi. Nu är det återigen Edsbyn som står för motståndet, men utgångsläget är ett helt annat.

Med sex omgångar kvar har SAIK åtta poängs försprång till klungan bakom och seriesegern är nära. Skulle följande inträffa; att SAIK slår Edsbyn i kväll samtidigt som Villa och Bollnäs förlorar (vilket i och för sig inte är så troligt) så har SAIK, tack vare sin fina målskillnad i praktiken redan säkrat elitserietiteln och 100 000 kronor.

Och spelarna har i så fall gjort sitt för att hjälpa en ekonomiskt pressad klubb.

Tränare Lindquist är nöjd med att poängmarginalen neråt blivit såpass stor, inte minst med tanke på att det är sex slitna VM-spelare som återvänt till Sandviken efter många matcher på en vecka.

Och nu väntar ytterligare sex matcher under 16 dagar. Enda trösten är kanske att Edsbyn också haft fyra spelare på VM-uppdrag i veckan.

– Det gäller att komma in i det så fort som möjligt och försöka göra en bra prestation. Vi har ett bra läge just nu med sex matcher kvar och det känns skönt att ha en marginal i ryggen, säger Lindquist, som tycker att samtliga SAIK-inslag stod för bra insatser i Kazan.

Misha Svechnikov blev utsedd till turneringens bäste spelare och tog samtidigt sitt sjätte VM-guld. Mikko Aarni spelade final med Finland, Daniel Mossberg fick pris som bäste mittfältare, Christoffer Edlund vann skytteligan på 16 gjorda mål, och Daniel Berlin och Linus Pettersson hade viktiga roller i det svenska laget.

– All heder åt dem allihop. Det var besvärliga förhållanden hela veckan med blåst, snö och dålig is och jag tycker inte att något lag egentligen högpresterade. Ryssarna var lite starkare, men samtidigt hade vi ett jätteläge att slå ut dem när de spelade tre man kort mot oss i slutet av semifinalen. Men, det gäller att förvalta chanserna också, säger Thony Lindquist.

Nästa VM spelas för övrigt i Kazakstan, för första gången någonsin.

Mer läsning

Annons