Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Show me the money, länsstyrelsen

Efter en utflykt till Dalarna kan jag meddela alla i Gefle IF engagerade supportrar att det där med tröjfärgen inte är något problem.

Det är innehållet i tröjorna som gör mig bekymrad - och länsstyrelsen, självklart.

Annons

0–3 mot Örebro SK.

Och naturligtvis länsstyrelsens förväntade makt-mumbo-jumbo-hot kring Strömvallen: ”...vi vill redan nu peka på att om kommunen bryter mot riksintresset hamnar länsstyrelsen i ett läge där vi inte har något val”.

Jag känner redan hur även jag är på väg att bli inkallad och upprumpad med gamla luntor för att jag tycker som jag gör.

Egentligen förstår jag att Gefle IF, precis som i fjol, valde att spela sin säsongspremiär på konstgräset på Avestavallen.

Med såna vänner som grannarna runt Strömvallen och numera även länsstyrelsen i Gävleborg behöver man varken fiender eller ovänner.

De senaste veckorna har dock nämnd efter nämnd inom Gävle kommun, med vissa miljöpartistiska reservationer, förordat full fart mot framtiden. Alltid något.

 

Men.

Länsstyrelsen befarar, och jag har läst de där tankeexperimenten förut; att hela Stadsträdgården kommer att förvandlas till ett Tolkiens Mordor där besökare tvingas stappla omkring i ständigt mörker bland murknande lönnar och öde planteringar, om en ny arena, ett hotell och en kongresshall byggs på den södra sidan.

Tydligen har villiga tjänstemän nu hittat en ny ingång på sina försök att gå de inskränkta och förstockades ärenden. Den gamla läktaren får ligga som ett vilande trumfkort, för att slängas in som en tegelsten i nästa diskussion.

Nu är det de fantastiska miljöerna och promenadstråken på villastadssidan, det är väl främst den där lerbruna halvtrista slutningen mot Gavleån som närmar sig nån slags k-märkning, som man stapplat snett i.

Länsstyrelsen ställer sig dock bakom kompromissförslaget Lagom, som i och för sig innehåller en nya arena med den gamla 26 pelare långa läktaren bevarad (jovisst, jag skulle köpa förslaget om jag bara var fotbollsnörd – men jag är Gävlebo också), men vill i övrigt cementera fast stans utvecklingsmöjligheter.

Men okej då, det finns ju bara en hake kvar – och jag kan gå Kungsbäcksvägen fram och tillbaka och skrika mig hes om den:

Show me the money, länsstyrelsen.

Vem har ni tänkt ska betala det här (och tysta mig gärna med ett fett EU-bidrag, gör gärna det, verkligen!)

 

, på andra sidan landskaps- och länsgränsen och Dalälven också för den delen, var det rätt trivsamt. En fotbollspremiär är en fotbollspremiär och i Avesta var speakern till och med så snäll att han ett tag trodde att GIF spelade i vitt och ledde med 3–0.

Nu är dock inte de första 90 minuterna av matchspel direkt en bal på slottet, så jag lämnade ändå resultatet och rätt mycket av spelet i den snödriva jag gjorde till pressläktare.

Min stående oro över att Gefle IF har samlat ihop ett lag med en målvakt, en backlinje, ett anfall (Berggren-Jawo) och några dussin yttermittfältare stillades dock inte. Det är ett inre mittfält som saknas. Chibsah såg i och för sig ut att vara på bättringsvägen jämfört med i fjol och Bapupa ska naturligtvis få fler chanser.

Men något saknas, både med hjärna och muskler – och GIF får för min del spela i polkagrisrandigt bara man fyller hålet i lagets mitt.

En del var dock som i fjol: Jawo föll – och GIF missade straffen.

Annons