Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF-talang tränar med Djurgården

Mittfältstalangen Tobias Wanke kan lämna SIF för allsvenskan.
18-åringen har fått en inbjudan av Djurgården för provträning och testmatch.
– En rolig grej och en möjlighet, säger Wanke.

Annons

Han har knappt rört en boll sedan division 2-säsongen avslutades den 2 oktober. Nu ska Tobias Wanke försöka få ordning på formen via träning med SIF:s U19-lag för att kunna imponera på Djurgårdens tränare under veckoslutet.

På fredag ska han träna med det allsvenska laget och dagen efter väntar en intern testmach, troligen med andra inbjudna provspelare.

– Ja, jag vet faktiskt inte hur det kommer att se ut, jag har inte fått så mycket information än, säger Wanke.

– Men det ska absolut bli roligt att få testa i en bättre och större klubb. Och så är det ett kvitto på att jag har gjort en bra säsong.

Att han fått chansen kan han bland annat tacka Janne Hellström i SIF:s styrelse för.

– Ja, han har ju kontakter inom Djurgården. Men om de har varit här och tittat på mig har jag faktiskt ingen aning om.

Wanke är central mittfältare och har varit i stort sett ordinarie i SIF under de två senaste säsongerna. Han har ett gällande kontrakt med klubben även över nästa säsong, men hoppas få chansen i Djurgården.

– Skulle han bli erbjuden kontrakt är det bara kul för honom. Visst blir det en tung förlust för oss, men i ett sånt läge får man lägga ner sina egna tankar, säger SIF-tränaren Tony Andersson.

Ytterligare en SIF-spelare ska förresten prova sina vingar i en allsvensk klubb. Det är U19-lagets Lucas Sjöberg som under torsdag och fredag ska provträna för AIK:s juniorlag, som leds av förre SIF-tränaren John Wall.

Mer läsning

Annons