Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista rycket för VSK-Carlsson

Det kan vara hans sista match som elitspelare – Michael Carlsson, 38, har varit med om det mesta.

Men speakern i Göransson Arena, Christer ”Vezo” Johansson, var nåt nytt.

– Ett konstigt inslag, jag tycker en speaker ska vara neutral och inte kommentera domslut, säger han inför den tredje kvartsfinalen.

Annons

Christer Johansson var tidigare speaker när Ockelbo spelade ligabasket och SAIK har anlitat honom för att få lite mer drag kring sina matcher.

”Vezo” debuterade i Göransson Arena mot Hammarby för några veckor sedan, men det är tydligt att det inte är alla som gillar hans speciella stil, där han pratar och kommenterar det som händer på isen – samtidigt som spelet pågår.

Västeråsarna gör det inte, och det var en hel del snack i korridorerna efter den andra kvartsfinalen i torsdags.

– Okej att man kan hålla på hemmalaget, men att kommentera domslut och matchen som om det var första gången åskådarna var på bandy, det är att dumförklara publiken. Men, men, är det så SAIK vill ha det och dom tror att det lockar ny publik så... vi kommer i alla fall inte boka honom till nästa säsong, säger Michael Carlsson.

Vezo själv säger sig inte ha fått några negativa reaktioner efter sina fyra första matcher som SAIK-speaker, och kallar publiken för Sveriges mest bandykunniga, att skriva nån på näsan är han inte ute efter. Och det är ändå en nedtonad Vezo, en Vezo light om man så vill, som nu snackar bandy i Göransson Arena. Det inser alla som någon gång varit på basket i Kuxahallen.

– Så upplever jag det också, det kryper i mig emellanåt, det är inte så många gånger jag går in och kommenterar under halvlekarna. Jag har bara hört positivt hittills, även om det säkert finns dom som tycker det är jättekonstigt också.

– Men bandyn kan behöva en nytändning, och SAIK vill ju ha en förändring, det är därför dom har frågat mig. Jag har antagit utmaningen, men tycker dom att nej, så här ska vi inte ha det, då är jag den förste att kliva av.

• Vad säger du om kritiken då, hur mycket kan man kommentera domslut och hur partisk får man vara som speaker?

– Jag är själv gammal elitdomare så jag är på deras sida. Allt jag sa i torsdags var väl att ”nu är det kvartsfinal, då tillåter domarna tuffare spel” när nån SAIK-spelare fick en tackling. Och så är det ju, sen berömde jag även Västerås målvakt vid flera tillfällen.

– Spelarna är väl halvproffs vad jag förstår, och kanske borde de fokusera mer på spelet i stället för på speakern.

SAIK:s klubbdirektör Magnus Lindmark tar sin speaker i försvar.

– Tanken är ju att vi ska jobba med nya grepp och inte göra som vi alltid har gjort. Vi vill bjuda på en energifylld upplevelse, och är det så att VSK störs av att det snackas under matchen så får de ändå köpa det. Men är det någon som känner sig hånad, då har vi problem, där går gränsen.

Mer läsning

Annons