Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadedrabbat SAIK lånar från Skutskär

Skadeläget i SAIK är så pass allvarligt att man i kvällens elitseriepremiär mot Västerås lånar in Marcus Wedin från Skutskär. Wedin kommer att gå rakt in i startelvan som ytterhalv.

Annons

Skador och sjukdomar har stört SAIK:s elitserieuppladdning. Men inför elitseriepremiären i kväll ser läget osäkrare ut än på länge. Efter genrepet mot Skutskär förra veckan kunde tre namn sättas upp på skadelistan: Linus Pettersson åkte på en blödning i axeln, Mikko Aarni tvingades sy några stygn i ansiktet efter en smäll och högerhalven Robin Mohlén klev av med kramptendenser. Och, som vi berättade i dagens tidning, riskerar forwarden P-O Strand att bli borta en längre tid efter att han skurit upp foten på gårdagens träning.

Timmarna före premiären är SAIK-tränaren Ola Grönberg smått bekymrad och vet ännu inte vilka som kommer att kunna spela i kväll.
– Linus är uppe på Jernvallen nu och testar om han kan vara med. Men vilken startelva det blir, och vilka som kan spela, vet jag inte förrän senare. Förutom Linus har vi ju några andra frågetecken också.

– Nja, så kanske man kan säga. Det är klart att det blir så här när man är få spelare från början. Då är man extra känslig för skador.

För att bredda kvällens trupp har SAIK lånat in Skutskärsspelaren Marcus Wedin. Han kommer att gå rakt in i startelvan som ytterhalv.
Trots det kritiska skadeläget kommer inte Patrik Södergren att göra comeback i kväll.
– Nej, vi kommer att vänta med honom, säger Ola Grönberg, som börjar bli less på skador och sjukdomar.
– Nu får det vara nog. Vi har ju haft tillräckligt redan på försäsongen.
Hur allvarligt läget är för P-O Strand vet Grönberg inte.
– Jag har inte pratat med honom i dag. Men han skulle dyka upp på samlingen så vi får väl se då. Skärskador är svåra att bedöma men i går såg det inte bra ut.

Annons