Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadekris i SAIK

Med fem dagar kvar till World cup har SAIK problem. Både Joakim Bergman och Ted Haraldsson riskerar att missa cupen på grund av skadorna de ådrog sig i Svenska cupen.

– Just nu känns det väldigt tveksamt, säger SAIK-tränaren Peter Isaksson.

Annons

Sedan tidigare är skyttekungen Christoffer Edlund borta. Liberon Joakim Bergman fick en smäll på knät under förra helgens cupspel i Lidköping och har magnetröntgats under veckan. Ett uttänjt ledband konstaterades och Bergman är just nu inte i närheten av att kunna åka skridskor.

Ted Haraldsson fick en smäll mot högra axeln och i dagsläget vet man inte vad som är felet.

– Det är ingen skelettskada i alla fall, så mycket vet vi. Under fredagen var första gången han kände en liten förbättring och kunde höja armen något högre. Vi väntar lite, men sen måste vi kanske röntga honom också, säger Peter Isaksson.

SAIK vann Svenska cupen utan Bergman och Haraldsson i laget, men World cup är något helt annat.

– Det känns som att vi måste ha vårt bästa lag för att kunna matcha ryssarna. World cup har varit det stora målet under försäsongen, och det vore tråkigt om vi inte kunde ställa upp med bästa laget.

Joakim Bergman ska få prova ett knäskydd och se om det hjälper, men man kommer inte chansa med någon av spelarna.

– Nej, vad händer om de får en smäll till? Då kanske de är borta till efter nyår. Men det kanske är bättre att vi får skadorna nu och inte i mars, säger Peter Isaksson.

SAIK inleder World cup mot Kuzbass på torsdag och har även Sirius och Neftjannik i gruppen.

Mer läsning

Annons