Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snacket går – Jawo kan göra comeback i GIF

Amadou Jawo närmar sig en comeback i Gefle IF.
Enligt säkra uppgifter till Sporten har GIF på allvar gett sig in i kampen om att köpa loss Jawo från Elfsborg.

Annons

Gefle IF har gett sig in i budgivningen om Elfsborgs anfallare Amadou Jawo, som länge visat missnöje med situationen i Elfsborg – där han bara startat två av 21 matcher den här säsongen och blivit inbytt i nio.

Helsingborgs försäljning av Alexander Gerndt till holländska Utrecht gav GIF drygt fem miljoner kronor. Tack vare ytterligare bonusinkomster från sponsorer har klubben nu runt sex miljoner kronor att värva för, enligt säkra uppgifter till Sporten.

En summa som ligger till grund för att försöka köpa loss Jawo från Elfsborg. Men GIF:s tränare och sportchef Pelle Olsson tillbakavisar den summan.

– Jag har egentligen ingenting att säga i frågan. Mitt uppdrag är inte att delta i rena spekulationer. Men jag kan säga att så mycket pengar är det inte, säger Pelle.

I tisdags hade GIF ett styrelsemöte och uppgifter till Sporten säger att huvudfrågan handlade om Amadou Jawo – och att GIF beslutade att ge sig in i budgivningen om Jawo.

– Vi har som princip att inte prata om vad vi diskuterar på våra möten, säger Pelle Olsson.

GIF:s ordförande Leif Lindstrand:

– Jag kan bekräfta att vi hade ett styrelsemöte i går (i tisdags), men det var inte på grund av Amadou Jawo.

• Stämmer de här uppgifterna?

– Jag kan säga att det är nya uppgifter för mig och jag blir förvånad. Jag vill egentligen inte kommentera dom. Det är alltid så mycket spekulationer kring spelare den här årstiden och då nöjer jag mig med att säga att jag blir förvånad över uppgifterna.

• Men du vill inte dementera dom?

– Om jag dementerar har jag kommenterat dom.

Lindstrand tillägger sedan:

– Jag tar inte illa upp att du skriver om det här, jag har förståelse för det.

Jawo har ryktats vara på ingång till Gais – i form av ett låneavtal. Men själv har Jawo uttalat sig om att han hellre vill bli utköpt från kontraktet med Elfsborg. Mycket talar för att det därmed kan bli en comeback i GIF-tröjan.

En annan uppgift till Sporten säger att den mittfältare som GIF tidigare varit nära att skriva kontrakt med – som skulle bli en framtida ersättare till James Frempong – är islänning. På grund av familjeskäl gick de förhandlingarna i stöpet.

– Det vill jag heller inte kommentera. Det finns ingen anledning att kommentera spelare som tillhör en annan klubb, säger Pelle Olsson.

Sporten har sökt Amadou Jawo för en kommentar utan att lyckas nå honom.

Mer läsning

Annons