Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöfall väntas i Sundsvall

Snöovädret väntas slå till mot Sundsvall i dag.
Men någon fara för matchen är det inte.
– Vi har en bra plan med värme så det ska inte vara några problem, säger GIF Sundsvalls klubbchef Peter Larsson.

Annons

I går snöade det inte i Sundsvall, men under natten förväntades ovädret nå också Medelpad. Och enligt prognoserna ska det fortsätta snöa under dagen i dag, för att sedan övergå i någon plusgrad och snöblandat regn framåt kvällen.

Enligt Peter Larsson ska konstgräsplanen på Norrporten Arena klara den stundande nederbörden.

– Värmen är påslagen och vi har aldrig behövt ställa in under de tio år som vi haft arenan. Sen kanske det blir ett litet publiktapp, men det tror jag inte, matchen är så het i sig.

– Vi hoppas folk klär på sig ordentligt och kommer. Det blir både kallt och spännande, säger Sundsvalls klubbchef.

Gefle IF ordnar supporterresa till matchen tillsammans med Sky Blues och tre bussar lämnar Strömvallen i eftermiddag för färd norrut. Totalt sett handlar det om cirka 130 personer, både sittande och stående publik.

– Det blir en större klack än normalt – om vi kommer fram. Vi hoppas på det, säger Marco Bäcker på GIF-kansliet, som tror att Gefle IF kan greja ett oavgjort resultat på bortaplan.

SMHI har utfärdat en så kallad klass 2-varning för hela kustremsan från Stockholm upp till Västernorrlands län, på grund av stora snömängder och drivbildning.

En klass 2-varning, på en tregradig skala, innebär att väderutvecklingen som väntas kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i trafiken.

Mer läsning

Annons