Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Speciellt för Frempong

Sixten Boström trodde aldrig riktigt på James Frempong.

Det kan Örebrotränaren få sota för i kväll.

– De anfaller med mycket folk, det kan ge stora ytor för oss, säger Gefle IF:s succémittfältare.

Annons

21-åringen har varit det stora utropstecknet i Gefle IF under hösten. Allt sedan den blixtrande insatsen hemma mot Åtvidaberg har Frempong varit bofast i startelvan och bidragit med offensiv kraft i match efter match.

Annat var det i laget han lämnade inför den här säsongen, kvällens motståndare Örebro.

– Jag fick väl aldrig något riktigt förtroende när Sixten (Boström) kom. Då blev det naturligt att jag sökte mig vidare, säger Frempong.

Hans huvudsakliga mål med kvällens match på Behrn Arena i födelsestaden Örebro – inför familj och gamla kompisar – är förstås inte att ta någon slags personlig revansch. Ändå erkänner Frempong att det skulle kännas extra skönt om han lyckas bevisa för Örebrotränaren hur bra han egentligen är.

– Absolut, då kan jag åka därifrån och känna mig nöjd. Och förhoppningsvis betyder det att det går det bra för laget också, då skulle jag vara ännu nöjdare.

– Det ska bli otroligt roligt att spela i Örebro, det känns bara inspirerande.

Det kan tyckas dumt att fråga Sixten Boström om han ångrar att han släppte Frempong – laget ligger trots allt på tredje plats och är på väg ut i Europa – men vi gör det i alla fall:

Ångrar du dig?

– Nä, det hjälper inte att börja fundera på sånt efteråt, svarar Boström.

– Jag har sett alla GIF:s matcher på slutet. Problemet med James var att han var skadad för det mesta. Just när det började se bra ut kom det en ny skada, och det var ofta konstiga saker som man knappt trodde fanns.

– Men jag har alltid tyckt att James är en bra spelare med bra kvaliteter, snabb och teknisk. Så det var inte på fotbollsmässiga grunder som det blev som det blev. Det kanske var bättre att byta omgivning för honom och jag är glad över att han har fått en nystart.

Det var ett tag osäkert om Frempong skulle kunna spela kvällens match. I segermatchen mot Brommapojkarna i söndags fick han en tidig smäll mot ena knät och kunde till slut inte spela vidare.

– Det är klart att det påverkade mig. Inte så mycket i början, men det blev värre och värre och till slut kunde jag inte koncentrera mig utan oroade mig för skadan, säger Frempong, som trots att det inte kändes helt hundraprocentigt på gårdagsträningen spelar i kväll.

Örebro ligger trea i tabellen, det är bortaplan – hur stora chanser har ni?

– Det blir säkert en väldigt tuff uppgift, men matchen ska spelas och det står 0–0 när den börjar. Vi går ut med inställningen att vi ska göra vårt bästa, sedan får vi se hur långt det räcker.

Du känner ju Örebro. Vad blir nyckeln?

– Det gäller att sätta käppar i hjulet för deras spel, helst det flyt de brukar ha framför allt på mittfältet. Gör vi det tvingar vi dem att slå längre bollar.

– Sedan anfaller de med mycket folk, vilket kan ge stora ytor för oss.

Och det passar en kontringsspelare som dig?

– Ja, precis. Man får hoppas på det.

Mer läsning

Annons