Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sponsorpengar räddade hem Mossberg till SAIK

Här kommer en tidig julklapp till alla SAIK-supportrar:
Daniel Mossberg är tillbaka i sitt svartvita hjärtelag – tack vare sponsorpengar. Fyra dagar efter att han fick sparken från ryska Zorkij skrev Mossberg på för SAIK. Kontraktet sträcker sig till och med säsongen 2010/2011.

Annons

Sponsorn Fortress Axalux såg till att SAIK lyckades genomföra affären.

– Det känns så skönt att vara hemma igen, säger ”Mossan” till Sporten.

Det är tvära kast i bandyvärlden. I torsdags sparkades Daniel Mossberg från sin ryska klubb Zorkij – och det var bara att packa väskorna och åka hem.

Förhoppningarna om en comeback i SAIK fanns där – och i går förmiddag blev allt klart. Daniel Mossberg kommer att spela i SAIK resten av säsongen och sedan ytterligare två säsonger. Minst, är nog lika bra att tillägga.

– Jag är jätteglad över att de kunde komma med ett erbjudande. Det känns så skönt att vara hemma igen, säger 27-åringen från sitt hem i Sandviken.

SAIK har jobbat hårt för att hitta en ekonomisk lösning i jakten på Mossbergs signatur. Och till slut lyckades SAIK ro affären i hamn tack vare säkerhetsföretaget Fortress Axalux, en av klubbens stora sponsorer, som gått in med ett extra lass pengar.

– Tack vare deras insats kunde vi lösa det här så pass snabbt. Eftersom vi har en ganska tunn trupp, passar den här värvningen oss som handen i handsken, säger Arne Anderstedt, värvningsansvarig i SAIK.

– Vi är oerhört glada och tacksamma över detta. Att vi får hem en världsspelare gör att vi blir mer attraktiva hos sponsorer och vi får ju dessutom ett slagkraftigare lag, säger SAIK:s ordförande Michael Wikström.

Daniel Mossberg tränade på Jernvallen i går, och upplevde inga större problem med sitt knä.

– Det gick förvånansvärt bra. Jag var rätt trött efteråt, men det är inte så konstigt med tanke på att det var ett tag sen jag körde. Klockan åtta i morgon bitti (i dag) ska jag köra ett ordentligt fystest med Ola Rehn (SAIK:s fysioterapeut). Känns det bra då kan jag nog köra för fullt ganska snart, tror Mossberg.

– Nej, det är ett avslutat kapitel nu. Det är bara att glömma det som varit. Jag hade två bra år i Ryssland och ett halvt år som var lite sämre.

Att han inte har fått ut de två senaste lönerna, väljer han också att lägga åt sidan.

– Zorkij har inga pengar helt enkelt. Det finns absolut ingen anledning att lägga någon mer energi på det där, säger Mossberg bestämt.

Under åren i Ryssland har han haft kontinuerlig kontakt med SAIK.

– Man har ju hela tiden haft på känn att det kunde gå åt pipan i Ryssland. Och SAIK har ju alltid varit mitt förstahandsalternativ i Sverige.

Efter två och ett halvt år i Zorkij ser han nu fram emot den nya tiden i sin hemmaklubb.

– Förhoppningsvis kan jag göra laget bättre, helt enkelt. Jag ska göra så gott jag kan och först och främst handlar det om att slåss om en plats i laget. Det är inte bara slänga in mig direkt.

– Vi får se vad jag får för roll i laget. Jag är ju mittfältare och spelar helst där. Jag har pratat med Ola (Grönberg, SAIK:s tränare) och det verkar som att han också helst ser mig på den positionen, säger Mossberg.

Grönberg var på ett strålande gott humör i går kväll.

– Det är väl helt underbart. Vi får in en riktigt duktig spelare i laget och det ska bli skoj när Daniel kommer igång. Det tar alltid lite tid att komma in i ett nytt system, men det ska inte bli några bekymmer. Han kommer att smälta in i laget på ett bra sätt, säger SAIK-tränaren.

Mer läsning

Annons