Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storbildsskärmen försvinner från Strömvallen

Behöver du ofta se repriserna på Strömvallen?
Kommande säsong blir du av allt att döma blåst på den servicen – då storbildsskärmen försvinner.
– Det blir helt upp till klubbarna, säger SEF:s färske vd Mats Enquist.

Annons

Flera av de allsvenska föreningarna kan välja att vara utan storbildsskärmar under kommande säsong – och enligt säkra källor till Sporten blir Gefle IF och Strömvallen utan storbildsskärm.

Tidigare säsonger har SEF (Föreningen Svensk Elitfotboll) tillsammans med föreningarna arbetat fram ett gemensamt bidragspaket, som oavkortat gått till att finansiera en lösning för att kunna använda sig av storbildsskärm i samband med matcherna i allsvenskan.

Inför den här säsongen har SEF valt att gå ifrån den tidigare uppgörelsen, och i stället tagit fram en ny form av stimulanspaket.

– Bidragspengarna från SEF kommer inte att vara vikta för storbildsskärmarna, vilket var ett krav förut, utan det blir i stället ett stimulanspaket där hälften av pengarna ska gå till klubben för att valfritt förstärka upplevelsen kring matcherna. Hur pengarna används är nu helt upp till varje klubb, säger Mats Enquist.

Den andra hälften av bidragspengarna ska bland annat satsas på en kvalitetsmätning av vad åskådarna tycker är allra viktigast i samband med en allsvensk fotbollsmatch.

– Vi tror mycket på värdet av storbildsskärmar, men beslutet ligger hos varje klubb om hur pengarna ska disponeras. Det är väldigt stora skillnader mellan olika klubbars förutsättningar. Frågan är dock uppe på vårt ägarmöte den 30 januari, då det här ska diskuteras igen, säger Mats Enquist.

Gefle IF har, liksom de flesta andra allsvenska klubbar, använt sig av en mobil (rörlig) storbildsskärm i samband med hemmamatcherna. Till kommande säsong blir det tomt på den platsen, men enligt Gefle IF:s klubbdirektör Eva von Schéele-Frid är det ännu inte klart.

– Det är för tidigt att säga, då vi inte har sett de totala förutsättningarna. Det återstår att se om vi har någon möjlighet att anpassa oss efter just de förutsättningarna, säger Eva och fortsätter:

– Jag tycker att storbildsskärmen är en jättebra service, men det blir svårt att ha en egen storbildsskärm på Strömvallen hela säsongen. Det är inte praktiskt möjligt.

Mer läsning

Annons