Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storseger för SAIK – och Edlund var på målhumör

Det var match i en halvlek.

Sedan lade SAIK in överväxeln och gjorde åtta raka mål.

Och Christoffer Edlund var bättre än på mycket länge.

– Kan vi fortsätta på den här vägen så har vi definitivt chansen att nå till Studenternas, säger tremålsskytten Edlund.

Annons

SAIK kom till spel utan Mikko Aarni som gjort nio mål på de två senaste matcherna. Aarni låg nu febersjuk och tvingades därför avstå spel.

Avsaknaden av den hete målskytten verkade inte bekomma SAIK som svarade för en veritabel målexplosion i andra halvlek.

– Vi ville få mer djup i defensiven och smalnade av laget för att locka in motståndarna i korridorerna. Det lyckades vi bra med, de fick bara en väg och det öppnade i sin tur för vår offensiv, säger tränaren Thony Lindquist.

Daniel Mossberg visade vägen genom att göra 1–3 redan 28 sekunder in i andra halvlek och sedan klev Christoffer Edlund in på allvar.

Inom loppet av en minut gjorde Edlund både 1–4 och 1–5.

– På fjärde målet bröt jag en av deras försvarare och kunde sedan runda målvakten för att sedan lägga in den, säger han.

Sedan dröjde det alltså bara en minut innan det var dags igen.

– Fick en passning av Misha (Svechnikov) i vänsterläge när jag var 10-20 meter in på offensiv planhalva. Till sist var det bara en back kvar och då sköt jag, säger han.

Bollen letade sig upp under måltaket och det var ett härligt utropstecken från målkungen som gjorde hela 103 mål under fjolårssäsongen.

Knäskadan som hämmat honom blir sakta bättre.

– Det känns som att det går åt rätt håll. Ibland får jag kyla men nu känns det okej, säger han när han pustar ut i omklädningsrummet efter matchen.

Och fattas bara annat.

I fjol låg SAIK under mot HT Bandy efter första halvlek men kunde ändå klara av att vinna med 7–4. Och hemma i Sandviken blev det delad pott (5–5).

Men i går var det inget snack.

– Nej. När vi spelar så här så är vi effektiva. Det känns riktigt bra att kunna åka härifrån med två poäng för det var ju tuffa matcher i fjol, säger Edlund.

Och Edlund börjar nu sakta att komma tillbaka.

– Sedan två-tre veckor har jag kunnat köra lite hårdare. Jag har tränat en del styrka och känner att jag blir starkare och starkare och det sätter sig i skridskoåkningen, säger Edlund och ler.

Även Thony Lindquist var lycklig. Redan innan matchen ledde SAIK serien och 10–2 mot HT Bandy gjorde ju inte saken sämre.

– Det känns som en lättnad. Det visar sig igen att vi är starka i andra halvlek.

• Vad beror det på?

– Vi är mentalt starka och sedan är vi också fysiskt starka. Det är väl den förklaring jag kan ge.

Mer läsning

Annons