Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succén bara fortsätter

Daniel Mossberg gör VM-entré lagom till semifinalen. Johan Löfstedt visade i går att det nog ska gå bra fram till dess också. Formbeskedet: Fyra mål i 8–3-segern mot Tillberga.

Annons

När SAIK vacklade – för det gjorde SAIK, hamnade snabbt i underläge med 2–0 och Tillberga hade både stolpskott och ytterligare lägen till flera mål – var det säsongens succéspelare som gjorde en sista insats innan landslagssamligen på Arlanda i dag klockan 10.

Johan Löfstedt tog helt enkelt saken i egna händer och vände på matchen.

– Nja, jag har bra lagkamrater också, man kan inte göra mål själv, sa mittfältaren blygsamt efteråt.

• Jo, vid ditt fjärde kunde du ju faktiskt det...

– Ja, hehe... jo, det är klart – jag vickade lite åt ena hållet och deras spelare gick åt det andra. Och jag var ju helt igenom en gång till också, och rundade målvakten, men fick ett slag på klubban och så att det blev omöjligt att göra mål. Det skulle varit straff där.

Nu stannade Löfstedt på fyra mål (precis som mot Kalix borta tidigare under säsongen) och åker till VM i Kazakstan med 31 i bagaget totalt, och i och med det också ett orubbligt självförtroende.

– Visst, jag tror på mig själv. Jag kunde aldrig tro att jag skulle göra så många mål första säsongen här. För fem år sedan gjorde jag 28 i Vetlanda – annars har jag aldrig varit i närheten av ett sånt facit, sa Löfstedt.

• Vad tror du att du kan tillföra i VM?

– Fart. Jag ska försöka spela mitt offensiva spel och göra mitt bästa. Jag har ju inte spelat så mycket med de andra i landslaget förr, bara grabbarna härifrån. Och ett VM är ju helt nytt för mig.

Löfstedt är, tillsammans med en för gårdagen blek Daniel Berlin, förbundskapten Franco Bergmans nycklar på mitten. Men när gruppspelet är avklarat ansluter Daniel Mossberg, som förstås kommer att sätta sin prägel på laget.

– Alla vet vad han kan. Han har spelat sju VM-turneringar och avgjort en. Hans rutin blir jätteviktig att ha. Vad det innebär för mig när han kommer in vet jag inte alls.

Kan Johan Löfstedt behålla det spel han visade upp mot Tillberga kommer han själv att bli minst lika betydelsefull för Sverige. Redan innan målen ramlade in frestade han tidigt unge målvakten Rasmus Ericsson med två fräsande distansskott.

– Det var två helt fantastiska räddningar, och han är född 1994. Han imponerade på mig måste jag säga.

Men inte ens ungdomlig entusiasm hjälpte i längden när SAIK malde på.

– Vi ska inte behöva vara så segstartade. Men vi vet att vi är tunga när vi kommer igång, sa Löfstedt, som inte är den ende SAIK:are som tar med sig en skön målkänsla in i VM-turneringen.

Mikko Aarni gjorde tre mål i andra halvlek och verkar ha ställt in siktet.

På söndag möts Sverige och Finland i öppningsmatchen – och Johan Löfstedt är hur tydlig som helst vad gäller målsättningen:

– Jag är bara nöjd om vi åker därifrån och har vunnit VM.

• Vad vore störst, VM-guld eller SM-guld?

– SM-guld, helt klart.

Mer läsning

Annons