Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Sulan” fick foten – öppnar för SIF

Daniel Westlin har gjort sitt i Gefle IF.

Klubbens bäste målskytt sedan 1980 – kanske genom tiderna – fick inget nytt kontrakt.

– Det känns lite konstigt, säger ”Sulan”, som nu ska ha ett samtal med Sandvikens IF.

Annons

Han fick beskedet i fredags – och blev inte direkt överraskad, uttalandet i ingressen till trots.

– Nej, det var väl rätt väntat kan man säga, i och med att jag inte spelat så mycket och inte gjort någon match från start i år. Jag kände det redan förra året på hösten när jag var petad och Bernhard Nyström fick spela forward i stället. Jag hade inte så stort förtroende hos tränarna och förstod att det skulle bli så här, säger Westlin.

• Hade du velat fortsätta?

– Ja.

”Sulan” fick tio år i Gefle IF, plus några veckor i slutet av superettasäsongen 2002 när han kom tillbaka från IFK Göteborg. Några av höjdpunkterna är de 22 målen år 2000 när GIF gick upp i superettan och de 12 målen när han var en starkt bidragande orsak till att laget kvalificerade sig till allsvenskan hösten 2004.

Totalt har han gjort 67 seriemål för GIF, vilket placerar honom som etta i klubbens totala skytteliga före Mathias Woxlin. Om han är bäst genom tiderna är oklart eftersom man började föra statistik först 1980.

– Det känns lite konstigt att inte spela i GIF nästa år, när jag har varit i klubben så länge, säger 30-åringen.

Tränaren och sportchefen Pelle Olsson förklarar beslutet med att man haft en stor trupp det gångna året och att man nu är tvungna att göra sig av med vissa spelare med utgående kontrakt. Fyra anfallare är redan klara för nästa säsong och klubben för dessutom samtal med Hasse Berggren om en eventuell fortsättning.

– Det var ett tråkigt beslut att ta, men nödvändigt för föreningens skull i det här läget, säger Olsson, som ändå passar på att hylla Westlin.

– Hans karriär i Gefle IF har varit fantastisk. Han är en av dem som bildat stommen under en väldigt god period i föreningens historia. Han har varit en stor del av det.

Trotjänaren fick dock ingen guldklocka för lång och trogen tjänst när han lämnade kansliet i fredags.

– Jag fick ett stort tack, säger han.

Vad som händer nu vet han inte. Men han vill spela vidare – kanske i Sandvikens IF, som han spelade för som tonåring under senare hälften av 90-talet. Sporten har tidigare berättat om klubbens intresse för den allsvenskt meriterade anfallaren.

– Jag ska prata med dem, sedan får vi se, säger ”Sulan”, som inte har gett upp tanken på fortsatt spel på hög nivå.

– Men platsar man inte i Gefle IF:s trupp har jag svårt att se att någon annan vill ha en. Men jag får göra ett försök i alla fall.

– Fast vilken nivå jag spelar på spelar egentligen ingen roll, om det är superettan eller division 4. Jag vill ju tävla, det är det som är det roliga.

Sagan om Gefle IF och Daniel Westlin är i alla fall över.

Mer läsning

Annons