Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Svårt att göra allanöjda”

Med ambitioner att göra alla till lags har spelschemat dragit ut på tiden.
– Det kanske är det som har varit felet. Vi ville verkligen göra saker lite annorlunda i år och det har varit svårt att göra alla nöjda, säger Christian Ehn som förutom att han är verksam i Broberg också lett arbetet för serieföreningens räkning.

Annons

Det är oberoende tävlingskommittén som tidigare knåpat ihop programmet.

Nu har också klubbarnas intresseförening tagit hjälp av Mats Westling i förbundet som har lång erfarenhet av jobbet för att få det hela att gå ihop.

– Vi bollar lite ideér med honom och det känns definitivt som vi är på rätt väg. Det nya förslaget ligger ute hos klubbarna och målsättningen och förhoppningen är att det kommer att vara spikat nästa måndag, säger Ehn.

Han är medveten om att det dragit ut på tiden alldeles för länge.

– Ja, det är naturligtvis inte bra. Vi får ta lärdom av det här till nästa säsong och förhoppningsvis kommer det något gott ur det hela.

Om det är rätt eller fel att elitföreningen ska ha ansvaret för den här frågan vill han inte spekulera i.

– Oavsett om det är TK eller vi som ska göra det är det viktigast att få till en diskussion hur det skötas i framtiden, säger Ehn.

Mats Westerling på förbundet som nu har hjälpt till med processen var också lätt kritiskt till förfarandet.

– FSE har kanske tagit lite för lätt på uppgiften och trott att det skulle vara enkelt att planera ett spelschema. Ytterst ligger ändå ansvaret hos oss i tävlingskommittén och det här sänder ju signaler om att vi kanske inte kan lämna ifrån oss det här arbetet i framtiden, sa han till Falu Kuriren förra veckan.

Men om en vecka bör beskedet komma om SAIK startar hemma mot Edsbyn. Just nu lutar det i alla fall åt den fina premiärmatchen i Göranssons Arena.

Mer läsning

Annons