Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenssons frispark räddade Elfsborg

Landslagsstjärnan Anders Svensson knorrade in Elfsborgs segermål i matchens sista sekund – och bad nästan om ursäkt efteråt.
– Det var lite flyt, men det får man ha när inte allt stämmer, säger han.

Annons

Det var inget snack om vem som skulle lägga frisparken när Elfsborgs Emir Bajrami gått i backen strax utanför Gefle IF:s straffområde.

Anders Svensson, känd bland annat för sitt frisparksmål för Sverige mot Argentina i VM 2002, klev fram – och gjorde 1–2 med matchens sista spark.

– Jag fick en bra träff och en bra båge över muren. Deras back (Daniel Bernhardsson) försöker backa, men då är det svårt att hoppa upp. Och så gick ju bollen så pass nära ribban, säger Svensson.

– Skönt att se den gå in. Det här var tre otroligt viktiga poäng för oss, särskilt med tanke på att vi tappade två mot Kalmar i slutminuterna.

Elfsborgsstjärnan rankar sitt frisparksmål högt.

– Jag har väl bara gjort tre... Jag gjorde ett mot Argentina och ett mot Malmö FF guldåret. Det här ligger i alla fall helt klart i toppen.

Den 32-årige landslagsmittfältaren inledde matchen i en defensiv roll, men tog själv initiativ till en förändring sedan Hasse Berggren gett GIF ledningen efter 20 minuter.

– Jag tog ett snack med Mobaeck (Daniel) och frågade om han ville byta. Det var länge sedan jag spelade i den offensiva positionen, men jag kände att den skulle passa mig i en sån här match. Jag har snabba fötter och kan trä in bollar mot ett tätt försvar, säger Svensson.

Några större framgångar i det spelet hade han dock inte. Faktum är att hela Elfsborg hade stora problem att skapa några målchanser överhuvudtaget, vilket Svensson medger.

– Det var lite flyt, men det får man ha när inte allt stämmer. Nu har vi vunnit de två matcher där vi har spelat som sämst, konstaterar Svensson.

– Gefle IF försvarade sig bra och fick ett tidigt ledningsmål, så det blev en mardrömsmatch för oss. Det är svårt att spela bra mot Gefle, de är otroligt skickliga och ser till att man inte får några ytor.

Hans tränare Magnus Haglund var inte imponerad, varken över Svenssons insats eller någon annan i Elfsborgs favorittyngda lag.

– Anders har spetsegenskaper som kan avgöra matcher. Men han liksom alla övriga nådde inte upp till sin rätta nivå, säger Haglund.

– Vi gjorde ingen speciellt bra match. Vi hade mycket boll framför Gefles mittfält vilket nog var precis vad de hade tänkt sig. Ska vi slå Malmö på onsdag krävs en mycket, mycket bättre prestation rakt igenom.

Mer läsning

Annons