Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svidande misstag fällde SAIK

De flesta av de 6 187 (häftigt) som hade tagit sig in i ABB Arena Syd höll givetvis på Västerås SK, och hade party långt efter slutsignalen efter 4-3 mot SAIK.
De slagna SAIK-spelarna åkte fram till sin läktarsektion, och tackade för stödet – och det var en rätt skön syn trots allt.

Annons

, för årets SAIK har gjort mer än de flesta önskat, hoppats och trott.
Alla...utom en person.
Jag vet inte hur han hade hamnat där, men en person stod bara och stirrade rakt fram – mot Studenternas.
Ola Johansson, Edsbyns tränare.

tränare hade som vanligt redan börjat klura och fila på taktiken. I fjol tänkte han formligen sönder SAIK när Edsbyn gjorde 5–1 under den första kvarten.
Nu verkade han ha ställt sig i närheten av SAIK-anhängarna för att få lite lugn och ro, och slippa surra med alla glada grönvita. För i Västerås vet alla vem Ola Johansson är; han har varit med och bidragit till att VSK kallas Mästarnas mästare – och han bor i närheten av Rocklundaområdet.
Edsbyn har hela säsongen varit inte bara jättefavoriter, utan totalt utom räckhåll för vem som helst.
Nu, när det bara återstår en enda match, är jag inte längre helt säker.
Det var kanske därför Ola Johansson såg så koncentrerad och fjärran ut där på läktaren – för är det något han älskar så är det utmaningar och en SM-final är en SM-final.
Och en varning är utfärdad och Ola Johansson noterade den allt annat som hände i går.

in i det längsta. Det finns inget att säga om att VSK tog hem semifinalduellen med 3–2 i matcher sedan hemmasegrarna vägt över. Det var den andra matchen som SAIK skulle ha stulit i Västerås, den där man föll med 5–4 efter ett tidigt suddenmål.
I går kämpade och slet SAIK ständigt i underläge, medan VSK malde på. VSK fick de enkla målen, som man kanske förtjänar också. 1–0 i alla fall på hörna, lagets enda i första halvlek – medan SAIK, som led av Stora Brynässjukan när det gäller att göra mål, kvitterade på en straff i slutet.
Sedan.
Bittert.
• Två SAIK-spelare kolliderar på mittplan, och Michael Carlssons storslalomåk slutar med att han placerar in 2–1 bara några minuter in på andra halvlek.
• SAIK dräller med bollen på mittplan och blir överrumplade och straffas med 3–1 i 60:e.
Sånt får inte hända. Men det gör det, och till slut gick det inte att reparera.

lyckades skapa Stora Darren i hela ABB Arena Syd, och framför allt hos de elva VSK-spelarna var en slutkläm på säsongen som gjorde att man kunde kliva av med höga huvuden. I 76:e minuten började Mossberg upphämtningen – och då mindes, det garanterar jag, alla i VSK Edsbyns vändning av 0–3 i den avgörande semin i fjol.
Ett nytt Mossbergmål, och det var ett drama.
Och SAIK hade verkligen chansen ända till säsongens sista sekunder. En högerhörna, och en vänsterhörna. Den tionde och elfte i matchen – men hörnor och SAIK är inte längre en laddad kombination och nu fick Västerås sin första final sedan förlusten mot just SAIK 2002.

– sedan börjar nästa säsong", avslutade Ola Grönberg eftersnacket. Just Grönberg/Thony Lindquist, The Next Generation, Mossberg – det har hänt mycket kul i SAIK den här vintern som kunde ha blivit så mycket tråkigare och besvärligare.

Mer läsning

Annons