Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för chansen, Mjällby

Nervösa GIF:are bänkade sig för att se Mjällby möta Åtvidaberg.

De tackar Marcus Ekenberg för hans avgörande mål.

– Och man får väl tacka han som sköt över i sista sekunden också, säger mittfältaren James Frempong.

Annons

Tre GIF-spelare slets mellan hopp och förtvivlan på O´Learys i centrala Gävle mellan 19 och 21 i går kväll. James Frempong, Sebastian Senatore och Omar Jawo tog stöd av varandra och såg Mjällby–Åtvidaberg tillsammmans.

– Det var svettigt – men gick ju vägen till slut, säger en lättad Frempong en stund efter slutsignalen.

GIF-trion fick se Åtvidaberg ta en tidig ledning och hålla den 20 minuter in i andra halvlek då Adam Berner kvitterade – hans första allsvenska mål någonsin. Länge såg det ut som om det skulle bli 1–1 och att Åtvidaberg skulle passera GIF och gå upp på kvalplats inför slutomgången.

Men med tre minuter kvar dök Marcus Ekenberg upp och höll löftet han gett till Sporten i måndagstidningen. Han sköt segermålet.

Efteråt säger han:

– Jag fick en jättefin framspelning av Adam Berner och försökte sedan bara få en tillräckligt bra träff. Jag hade lite tur att deras försvarare halkade.

– Vi vann bollinnehavet klart och försökte komma igenom deras försvar matchen igenom. Till slut hittade vi rätt och vi förtjänade att vinna.

• Och så gav ni en hjälpande hand till Gefle IF.

– Ja, jag sa ju att ni inte behövde vara oroliga. Det är alltid kul att kunna hjälpa till. Vi skulle bara vinna den här matchen.

• Hur slutar bottenstriden?

– Det är svårt att svara på. Vad som helst kan hända i matcherna.

Det fick vi med råge bevis på i går. På övertid fick Viktor Prodell ett drömläge att göra 2–2, men han lyckades få bollen över målet med en halvvolley från det öppna läget inne i straffområdet.

– Vi dyngar ut den i Hanöbukten, suckade Åtvidabergstränaren Andreas Thomsson till TT.

– Snöpligt för Åtvidaberg. Jag vet själv hur det kan vara i ett sånt läge. Han valde att gå på kraft och det gick inte vägen, säger Marcus Ekenberg.

Då jublades det på O´Learys.

– Ja, vi firade genom att skrika rejält. det är nästan otäckt så små marginaler det är så här i slutskedet av säsongen, säger James Frempong.

GIF-tränaren Pelle Olsson pustade också ut hemma framför tv:n.

– Det var en liknande chans som de vi missade mot Djurgården, om möjligt ännu renare.

• Vad gjorde du i ögonblicket då bollen seglade över?

– Nja, inget speciellt. Men jag var glad. Nu betyder poängen vi tog i söndags att vi flyttade oss en placering upp i tabellen.

• Vad säger du i övrigt om Åtvidabergs match i går?

– Det kändes som om det var en match som skulle sluta oavgjort – men nu blev det inte så och det gör att vi går ut på banan mot Göteborg på rätt sida strecket. Naturligtvis är det bra. Nu gäller det att vi tar vara på den möjlighet vi har fått på Gamla Ullevi. Vi spekulerar inget mer än så.

James Frempong funderar inte heller så mycket över tabellsituationen:

– Vi fokuserar bara på vårt.

Mer läsning

Annons