Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Theorin är beredd

Alexander Gerndt och Erik Sundin i all ära.

Men Gefles tränare Pelle Olsson har upptäckt ett annat farligt vapen för GIF att stoppa på Olympia i kväll.

– Helsingborg har gjort flera mål på skott utifrån den senaste tiden, det ska vi se upp med, säger Olsson.

Annons

Strax efter klockan 13 i går eftermiddag rullade GIF-bussen ut på E4:an för en 70-milafärd mot Skåne och Helsingborg.

Om allt gick enligt planerna var Geflelaget framme vid tiotiden i går kväll och det var ett förväntansfullt gäng som satte sig tillrätta.

– Det blir mycket film på datorn, en del snack i telefon och surr med lagkamraterna på en sådan här lång resa. Men har man som jag spelat i Norrlandstvåan så är inte åtta timmar i buss någon fara, flinade Daniel Theorin.

Han kommer att få en viktig uppgift mot serieledande HIF i kväll. Tillsammans med mittbackskollegan Marcus Hansson ska ”Theo” i första hand hålla rätt på Alexander Gerndt och Erik Sundin i Helsingborgs anfall.

– Ska jag vara helt ärlig så bryr jag mig inte så mycket om vilka spelare jag möter. Jag vet att det finns en del som noga analyserar sina motståndare, men att börja anpassa mig efter andra spelare skulle jag aldrig göra. Jag försöker bara göra de saker jag är bra på i varje match, säger Daniel Theorin.

Men han erkänner att det är lite speciellt att möta den förre GIF-spelaren Alexander Gerndt, som faktiskt gjorde alla tre målen i höstas när Helsingborg vann med 3–1 på Olympia.

– Självklart måste man kanske göra sina grejer ännu lite bättre när man möter en sådan bra spelare. Jag är inte förvånad att han är i landslaget nu, i mina ögon är Gerndt solklart bäst i allsvenskan, bättre än alla utländska spelare.

GIF-tränaren Pelle Olsson varnar också för HIF:s forwards och instruerade sina spelare med ord som ”tänk på att vara noggranna med detaljerna i försvarsspelet”. För Sporten vidareutvecklar GIF-tränaren sina tankar.

– Att de är duktiga i djupled och att hitta in med bollar bakom vår backlinje till Gerndt och Erik Sundin vet vi, men det vet alla lag i allsvenskan, säger Olsson som också noterat att Helsingborg börjat göra mål på andra sätt än med instick till forwards.

– I de senaste matcherna har de gjort annat än ”genombrottsmål”. Mot Syrianska (1–0) var det på en fast situation, men det har framför allt handlat om mål på långskott utifrån. Mot Örebro och Häcken (1–1 i bägge matcherna) gjorde de mål från 20 meter och även mot IFK Göteborg (seger 2–1) kom ett mål på långskott.

Därför uppmanar nu Olsson sina spelare att se upp.

– Vi ska vara uppmärksamma och koncentrerade på det här, att de inte bara söker ytan bakom vår backlinje utan även ytan mellan backlinje och mittfält.

• Men ni ska väl anfalla något själva också?

– Absolut. Vi tror att det kommer uppstå ytor för oss också, som vi ska utnyttja. Vi har bra bilder med oss från segern mot Örebro till exempel.

Mer läsning

Annons