Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Theorin illa skadad – flera ansiktsfrakturer

Daniel Theorin fick en riktig stjärnsmäll i ansiktet när han krockade med lagkamraten Daniel Bernhardsson i Gefle IF:s sista match för året mot Djurgården i söndags.

I går undersöktes han av en läkare och det har konstaterats flera små frakturer på övre käkbenet, okbenet är intryckt och en nerv vid tinningen är klämd.

– Jag mår inte alls särskilt bra och förmodligen blir det operation nästa vecka, säger en dämpad Theorin.

Annons

Det hade gått en halvtimme av matchen och smällen var otäck när de båda GIF-spelarna i full fart frontalkrockade. Bernhardsson tittade ner samtidigt som han gick på bollen och Theorin kom rättvänd och satsade fullt ut.

– Det kändes direkt att det var illa. Jag har inte sett bilderna själv men av skadorna att döma så var det en brutal krock. Jag har mått dåligt sedan dess och det är inte bättre än. Jag är både yr, det ringer lite i öronen och jag är väldigt trött.

Han var till sjukhuset i går och undersöktes. Röntgenbilderna visade flera små frakturer på det övre käkbenet och att okbenet dessutom var intryckt.

– Det är tydligen en nerv i kläm också som gör att en liten del av känseln i ansiktet är borta och det påverkar käken när jag ska gapa och äta. Då känns det riktigt illa. Jag vet inte så mycket mer men förmodligen blir det operation nästa vecka. Vi får se. Just nu har jag blivit ordinerad vila, att inte prata så mycket eller titta på tv, säger Theorin.

Lägg också till en hjärnskakning som ju blir det naturliga efter en sån här smäll rätt mot huvudet.

Operationen är av viss del kosmetisk men även för att få bort trycket på nerven och fixa till frakturerna.

– Det tog väldigt illa och just nu mår jag riktigt dåligt. Men vad jag har fattat så hade jag lite tur också. Det kunde ha gått ännu värre, säger Theorin.

Något fotbollsspel den närmaste månaden då GIF tränar vidare blir det inte för mittbacken. Skademässigt ska han vara klar för spel i januari när säsongen sätter i gång igen. Men om det är med GIF eller någon annan stans blir en annan fråga då ingen nytt kontrakt ännu är undertecknat.

– Det tar vi sen, säger Theorin avslutningsvis.

Mer läsning

Annons