Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillfälligt avbrott för stjärnan – ska opereras

Christoffer Edlund har hoppat av det svenska landslaget som spelar mot Ryssland i Sandviken i helgen.

Nu är det också klart att han får tacka nej till resten av försäsongen.

– Jag har en fraktur i handen och måste opereras. Jag hoppas vara tillbaka lagom till seriestarten, säger SAIK:s forwardsstjärna.

Annons

Han har besvärats av en skada i handen som gjort att han inte kunde hålla i klubban ordentligt den här tidiga hösten. Då blir det ju också väldigt svårt att spela bandy.

Den första diagnosen handlade om att han skulle vila några veckor för att det hela skulle bli bra. Nu låter det lite annorlunda.

– På de första röntgenbilderna som togs syntes det ingenting. Men jag var tillbaka och tog nya i veckan och där hittade man till slut en fraktur. Det krävs en operation och det är som det är. Tur i oturen att det ändå kommer den här tiden.

Men det gör att hela försäsongen är spolierad. Glöm alla träningsmatcher och glöm World Cup...

– Så är det. Jag hoppas verkligen att jag är tillbaka lagom till seriepremiären. Det är i alla fall vad jag siktar på just nu, säger Edlund.

Operationen är planlagd till den 21 september där ett litet ben i handen ska tas bort. Efter det blir det ett skydd på handen några veckor efter ingreppet och sedan beror det på hur läkningen går innan Edlund är med på isen med en bandyklubba i näven igen.

– Jag kan i alla fall hålla fysiken igång ordentligt och det är ju ett plus. Det andra får vi ta sedan.

Det konstiga med den här handskadan är att SAIK-spelaren inte själv vet när den uppstod.

– Jag har faktiskt ingen aning. Jag måste ha fått en smäll som jag själv inte kände och bara fortsatte att spela med en fraktur. Nu på slutet har det gjort mer och mer ont. Skönt att veta vad det är för fel i alla fall och få det här åtgärdat.

Mer läsning

Annons