Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törnros skada kan tvinga GIF att värva

Erik Törnros skada kan öppna för nyförvärv när transferfönstret öppnar på måndag. Törnros skadefrånvaro kommer att lämna Gefle korta i anfallspositionerna.

– Det ingår i jobbet att ha ögonen på vad som finns på marknaden, men det får vi ta ställning till när transferfönstret har öppnat, säger Pelle Olsson.

Annons

Igår kom bomben som lämnar Gefle i en prekär situation inför hösten – Erik Törnros missar resten av säsongen. Under de senaste tre matcherna har laget bara åstadkommit två mål framåt, och även om Törnos inte var given i startelvan så kommer hans frånvaro att innebära mindre konkurrens i anfallet, och mindre alternativ för Pelle Olsson.

– Vi har experimenterat lite på träningarna. Jonas Lantto är också ett alternativ och kan lyftas upp i anfallet om det skulle vara nödvändigt. Men som det är just nu så kommer vi inte att göra några drastiska förändringar, säger Pelle Olsson.

Mot AIK fanns bara tre utespelare med på bänken, och sist mot Mjällby hade Gefle fyra utespelare med på bänken. Mot Örebro på söndag ser det ut som att Dragan Kapcevic kommer att vara den enda renodlade anfallaren som kan rycka in ifall Mikael Dahlberg eller Jakob Orlov skulle råka skada sig.

– Vi har alltid med ungdomsspelare på våra träningar, men i dagsläget så kommer vi inte att lyfta in någon i laget. Laguttagningen kommer inte att bli några problem. Både Zakaria Abdullai och Olof Mård kommer tillbaka från avstängning och Per Asp närmar sig en comeback också, säger Pelle Olsson.

• Vad betyder förlusten av Törnos?

– Det är framförallt tråkigt för honom. Han får ingen period av kontinuitet utan skadorna ställer till det för honom. Han har ju bara gjort 5–6 matcher under säsongen och är borta under resten av säsongen nu, säger Pelle Olsson.

Mer läsning

Annons