Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje wc-segern för Hammarby

Hammarby tog på söndagen tredje segern i bandyns world cup som spelades i Sandviken. Ryska Zorkij blev en enkel munsbit för de grön-vita som vann finalen med 6–2 (2–1).

Annons

Hammarby har tidigare vunnit world cup 1999 och 2001. Ny-gamle tränaren Stefan Karlsson var mycket nöjd över hur laget hade genomfört turneringen.

– Jag är mest nöjd med att vi har jobbat ihop som ett lag, att vi prioriterat lagspelet. Det har varit en oerhört tuff resa mot världens bästa bandylag; Jenisej, Edsbyn, Dynamo Moskva, Saik och Zorkij, sade Karlsson till klubbens hemsida.

Zorkij började finalen bäst och Hammarby fick enbart försvara sig. Men efter sju-åtta minuter började Bajen få igång sitt spel och tog ledningen i den tionde minuten genom Richard Kock som sköt ett bra skott från höger.

Bara två minuter senare satte Kalle Spjuth tvåan bakom Michail Lebedev i Zorkijs mål. Ryssarna reducerade sedan till 1–2 men orkade inte stå emot Hammarby som gjorde fyra mål i den andra halvleken. Målskyttar: David Karlsson två, Robin Sundin och Patrik Nilsson ett vardera.

6–2 mot Zorkij är ett verkligt styrkebesked av Hammarby som inleder elitserien den 30 oktober hemma mot Broberg.

Patrik Nilsson blev – som väntat – skyttekung med 14 fullträffar, fördelade på nio spelmål, tre på hörna och två på straff.

Hammarby nådde finalen genom att slå ut SAIK i semifinalen efter straffar.

Mer läsning

Annons