Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff inledning för Gefle i allsvenskan

Allsvenskan 2009 har fått sitt spelschema. För Gefles del kunde det väl knappast ha blivit en värre inledning. Först Kalmar, sen Hammarby, Djurgården och Elfsborg.
– Det ska bli inspirerande att möta svenska mästarna i första omgången, säger GIF:s tränare Pelle Olsson.

Annons

Man kan se på Gefles lottning på två sätt. Antingen kan det vara en bra lottning att få starta mot fyra topplag och komma i gång. En annan synvinkel kan vara att om det bara blir förluster kan det bli en jobbig fortsättning.

– Man kunde väl knappast få en svårare inledning. Men den är intressant och man ska komma ihåg att vi möter alla lag två gånger och att det rent utav kan vara bra att möta dem i början. Allt handlar om dagsform, med skador och liknande, säger Pelle Olsson som när Sporten når honom precis har hunnit titta igenom schemat.

Han tycker också att det ska bli skönt att möta Kalmar och Elfsborg i början, speciellt publikmässigt.

– Det är de två bästa lagen och det kan ju bli lockande för folk.

Annars ser det ut att kunna bli en riktig intressant fotbollssommar på Strömvallen. Förra säsongen hade ju Gefle extrem otur när Stockholmslagen kom på besök. Matchen mot Djurgården snöade bort och när AIK kom på besök var det bojkott.

– Vi hade en väldig otur den säsongen om man tänker på det.

I år ser det dock intressant ut. I augusti möter man nämligen både Djurgården och Hammarby. AIK kommer på besök i slutet av maj.

Spelordningen kommer troligen att stå kvar, men datumen för matcherna här nedanför är bara preliminära. Först ska det diskuteras med TV–bolag om vilka som ska vara specialsända matcher.

– Det är alltid skönt när spelschemat kommer. Då känner man att det börjar närma sig, säger Olsson.

Mer läsning

Annons