Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft program – men GIF ser möjligheten att bli en vinnare

Färöarna för en vecka sedan, Kalmar i morgon, Trelleborg om åtta dagar och Georgien veckan därpå.
De många – och långa – flygresorna avlöser varandra.
Men GIF-spelarna låter sig inte knäckas.
– Äh, det är ett privilegium vi fotbollsspelare har, säger Daniel Theorin.

Annons

Framgångarna i cupspelen för inte alltid något gott med sig. För Gefle IF betyder det extra resande – den delen av fotbollslivet som spelarna brukar tycka mindre bra om.

Men trots mardrömsresorna som väntar till bland annat Georgien, Kalmar och Trelleborg inom en tvåveckorsperiod tar ändå Gefle IF enkelt på saken.

– Det är bara roligt att få uppleva andra ställen. Speciellt nu när vi får se lite av Europa. Det är ett privilegium vi fotbollsspelare har, att få resa och se mycket, säger Daniel Theorin som istället tror resandet och det tuffa matchandet har en positiv effekt – extra fördel till den kommande allsvenska omstarten.

– De flesta av de andra allsvenska lagen spelar enbart träningsmatcher. Visst, ett allsvenskt motstånd är kanske tuffare än vad Runavik är, men det är ändå tävlingsmatch. Och det ger en extra nerv i matcherna.

– Utan de här cupmatcherna hade det varit ett långt och tungt uppehåll, tillägger GIF-mittbacken.

Gefle IF flyger ett chartrat plan till Kalmar i morgon och kommer hem samma dag. Till bortamatchen mot Trelleborg i den allsvenska omstarten flyger laget till Kastrup och långresan till Georgien startar GIF på tisdagen och är hemma i Sverige igen under fredagen.

– Jag ser inte resandet som något problem. De är ganska lindriga ändå. Vi har tagit oss vidare i de båda cuperna genom att vinna. Det ser jag bara som något positivt, säger GIF-tränaren, Pelle Olsson.

Mer läsning

Annons