Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunga avbräck i Elfsborg

James Keene ligger hemma med blödande magsår. Anders Svensson och Helgi Danielsson är båda avstängda.
Dessutom är Elfsborgs tränare Magnus Haglund avstängd och får se matchen på läktaren.
– Elfsborg är bra fast de saknar flera nyckelspelare, de har bra ersättare på alla positioner, säger GIF:s tränare Pelle Olsson och menar att det blir en tuff match på Borås Arena.

Annons

James Keene gjorde två mål och sköt sitt Elfsborg till vidare spel i Europa league i torsdagens match mot Braga.

Men engelsmannen klev av planen med svåra magsmärtor och efter ambulansfärd till sjukhuset kunde man konstatera att Keene hade blödande magsår.

– Han blir borta till slutet av nästa vecka, åtminstone, konstaterar Elfsborgs tränare Magnus Haglund som även han missar matchen mot Gefle.

Magnus Haglund fick för första gången som tränare i Elfsborg rött kort i matchen mot Kalmar FF efter att han protesterade högljutt mot ett domslut redan i den 17 minuten.

Haglund fick se resten av matchen från läktaren och får alltså även se matchen mot Gefle från läktaren.

I Elfsborg saknas dessutom rutinerade landslagsmittfältaren Anders Svensson som är avstängd efter att ha dragit på sig tre gula kort.

Även isländske mittfältaren Helgi Danielsson är avstängd efter att också han fick säsongens tredje gula kort mot Kalmar.

– Men att de här spelarna missar matchen öppnar upp för flera andra duktiga spelare, så det blir en tuff match ändå, säger Gefles tränare Pelle Olsson.

Ersättare på Elfsborgs mittfält blir troligen landslagsmeriterade Daniel Mobaeck och Joel Johansson.

På topp är Amadou Jawo den troligaste ersättaren till James Keene.

– Han finns med i truppen och kommer att medverka i matchen på något sätt, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund lite kryptiskt.

Annons