Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två GIF-bussar till Råsunda

Gefle IF kommer att skicka ner två supporterbussar till returmatchen mot NSÍ Runavik på Råsunda – men man hade räknat med ett större intresse.
– Lite mer hade man kanske hoppats på, säger GIF:s klubbdirektör Eva von Scheele-Frid.

Annons

Visserligen är det många som hört av sig till GIF och haft funderingar på hur biljettförsäljningen kommer att gå till. Så det ser ut som att de flesta GIF-supportrar kanske tar sig ner på egen hand.

– De biljetter vi sålt på förhand är bara de ihop med busspaketet, sedan är det ju många som vill veta hur det går till med försäljningen på plats på Råsunda, säger Eva von Scheele-Frid.

GIF hade på förhand ingen riktig klar målsättning med hur många bussar de hade förväntat sig att skicka till Stockholm. Men ändå en förhoppning om att det skulle bli fler än två bussar, menar Eva von Scheele-Frid.

– Lite mer hade man kanske hoppats på, men det är ju väldigt svårt att säga på förhand. Vi har ju liksom ingenting att jämföra med, säger hon.

Om det dyker upp fler anmälningar – är det då möjligt att ni beställer fler bussar?

– Det är lite svårt att säga, vi gjorde en beställning från ett abonnerat bussbolag under gårdagen.

Publikmässigt förväntar man sig ungefär 500–1 000 sålda biljetter till morgondagens match – mer än så kan man nog inte räkna med.

– Det är ju bara första kvalomgången, så vi kanske inte kan räkna med något jättestort intresse direkt. Kring 500 skulle jag nog tippa på.

Om ni kvalificerar er till den andra omgången och får ännu en match på Råsunda – tror du intresset ökar tills dess?

– Ja, det tror absolut att det gör, går vi vidare får vi ju även lov att utvärdera samtidigt som jag tror intresset troligtvis ökar efter den första omgången.

Mer läsning

Annons