Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyngre för Gais utan Wanderson

I slutet av juli lämnade Wanderson Gais.
Utan honom har det gått betydligt tyngre för GIF:s kommande motståndare.
– Han var en central figur i deras spel, så visst har han lämnat en lucka efter sig, säger Pelle Olsson.

Annons

Det är två dagar kvar till nästa ödesmatch för Gefle IF.

Motståndare på söndag är Gais, ett lag där det mesta har kretsat kring brassen Wanderson do Carmo de senaste åren. Inte minst i mötena med Gefle IF. Han avgjorde bland annat matchen lagen emellan på Gamla Ullevi i våras, och förra året stänkte han in tre bollar på Mattias Hugosson.

Men någon repris behöver inte GIF-fansen befara på Strömvallen.

I slutet av juli, när Gais låg på åttonde plats i tabellen, såldes Wanderson till saudiarabiska Al Ahli. Därefter har laget tagit blott tre segrar på elva matcher och halkat ner till elfte plats i tabellen.

– De hade en väldigt tung period direkt efter att han försvann, konstaterar Pelle Olsson.

– Han hade en väldigt central roll i deras anfallsspel. Romarió som Gais har på den platsen nu sätter inte samma prägel på spelet som Wanderson gjorde, fortsätter Olsson.

Brassen hann med fyra mål i årets allsvenska innan han tackade för sig efter den 16:e omgången. Även om målformen var klart bättre året innan – då det blev 18 fullträffar – är nog Daniel Theorin och kompani i GIF-försvaret tacksamma för att de slipper tampas med Wanderson i kommande ödesmatch.

De slipper även ytterbacken Tommy Lycén som skadade hälsenan i onsdagsförlusten mot Örebro och är borta resten av säsongen. Lycén var ett ständigt hot mot Sebastian Senatore på Gamla Ullevi i våras och slog bland annat inlägget som ledde till Wandersons 2–1-mål, men har inte varit helt ordinarie på slutet sedan Jesper Florén lånats in från Elfsborg.

Jämfört med i onsdags får dock Gais tillbaka tre försvarsspelare, ytterbacken Eyjolfur Hédinsson samt mittbacksparet Fredrik Lundgren och Björn Andersson. Den sistnämnde höjer Pelle Olsson ett varningens finger för.

– Han följer med upp på alla fasta situationer och är väldigt jobbig att möta. Det gäller att våra backar är j-ligt bestämda, säger Olsson.

För egen del kunde han åtminstone i går konstatera att läget i laget ser rätt hyggligt ut. Hasse Berggren deltog inte i träningen som väntat, men i övrigt var alla som är aktuella för spel på söndag i farten. Även Olof Mård, som dock inte får vara med på söndag grund av avstängning.

Gefle IF är i det närmaste piskat att ta tre poäng om laget ska ha någon chans att klara sig kvar i allsvenskan.

Mer läsning

Annons