Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upp till bevis för nya tränarparet – på lördag är det allvar för GIF

Två segrar på två träningsmatcher under EM-uppehållet – det är facit för nya GIF-tränarna Thomas Andersson och Marcus Bengtsson. Nu gäller det att lyckas med samma sak i allsvenskan också. Sporten träffade tränarduon inför lördagens omstart.

Annons

Omstarten i allsvenskan är bara en dag bort och på Gavlevallen tränar Gefle IF på hårt trots att solen skiner starkt från den klarblå himlen.

Den relativt nya tränarduon Thomas Andersson och Marcus Bengtsson har bra koll på träningspasset från början till slut och man har en härlig stämning i laget efter det uppehåll som varit.

– Det har varit god stämning hela vägen, säger huvudtränare Thomas Andersson.

– Även innan uppehållet höll spelarna upp andan på ett väldigt bra sätt. Men det är ju stärkande att vinna matcher och det mår alla lite, lite bättre av. Även om vi inte fick några poäng i matcherna under uppehållet så ger det ett bra självförtroende till laget.

Nystart för GIF-spelarnas egen videoblogg: Se när GIF-dansken tar ett ofrivilligt dopp inför omstarten

Att det snart är allvar igen syns tydligt under veckans träning. Efter uppvärmningen fokuseras det stenhårt på att spela så matchlikt som möjligt och spelarna är hårda mot varandra i närkamperna.

Att Gefle är ett lag som är taggade och redo att ta emot Falkenberg var tydligt och tränarna är även de förberedda för lördagens match.

Laget samlas för instruktioner från nya tränarduon Andersson/Bengtsson

Vad har ni för styrkor i laget?

– Vi har bra spelare överlag, flikar Marcus Bengtsson in. Det är en jämn trupp med många olikheter, men ändå på ett bra sätt. Det är en god anda i träningen, och det är den styrkan vi har, att vi kommer kunna vara ett väldigt bra kollektiv.

Vad tar ni med er till A-laget från era tidigare tränarroller i ungdomslagen?

– Det är svårt att säga. Det är ju liknande metodik och samma sätt att träna, egentligen, bara att det är skarpare. Det finns ju en form av tråd nedifrån och upp så det är egentligen bara att göra samma saker fast med bättre utrustning på alla, säger Bengtsson.

Nya GIF-tränarna Thomas Andersson och Marcus Bengtsson

Marcus, vad tycker du att du bidrar med för egenskaper som ledare?

– Nej, men jag tror att jag är rätt lugn och cool, det är väl de bästa sidorna jag har.

Är ni ganska lugna båda två eller är ni olika?

– Nej, prata om oss och jämföra det får andra göra, tycker Thomas Andersson. Vi är de vi är och vi gör vårt jobb så gott vi kan varje dag.

Vad tror ni är viktigt för er att tänka på mot Falkenberg?

– Vi behöver försvara oss bra för vi vet att de definitivt har spets för att avgöra matcherna. De har ett tungt forwardsstall och ett speedigt mittfält, säger Thomas Andersson. Det kommer att krävas ett jättebra försvarsarbete tillsammans, men samtidigt så behöver vi lita på vår egen förmåga i det offensiva spelet och ta tillvara på det.

Tränarduon Andersson/Bengtsson visar upp sina talanger

Mer läsning