Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsala i dag – och förhoppningsvis den 25:e mars

I går fastställdes speldagarna för SM-slutspelet i bandy.

Av en händelse spelar SAIK på Studenternas redan i eftermiddag. Det är ju dit laget vill återvända – framåt vårkanten.

– Självklart är det så. Vi sa till varandra att vi tar med oss minnena från senast vi var där, säger SAIK-tränaren Peter Isaksson.

Annons

Senast SAIK mötte Sirius i Uppsala var i premiären förra säsongen – alltså hösten 2010 – då blev det 5–1 till Sirius.

– Den gången fick vi åka hem med svansen mellan benen. Men nu har vi pratat om att komma ihåg känslan senast vi var där, säger SAIK-tränaren Peter Isaksson.

Ingen dum tanke för det var SM-finalen för snart ett år sedan när SAIK vann guldet och ”Zeke” Eriksson avgjorde i förlängningen mot Bollnäs.

Men ska det bli seger i eftermiddag måste SAIK få fart på bortaspelet. Hemma i Göransson Arena har Sandviken varit oslagbara den här säsongen. Tillsammans med Västerås är SAIK det enda laget som inte förlorat på hemmaplan.

Men i den jämna tabellen gäller det alltså att börja vinna på bortaplan – allt för att skaffa sig en så bra position som möjligt inför slutspelet. Att komma etta eller tvåa i tabellen är viktigt.

– Det stämmer. Vi behöver börja vinna borta nu. Visserligen har vi vunnit mot Villa och Hammarby och tagit lite bonuspoäng där och sedan har vi ju mött alla andra topplag borta. Så någon katastrof är inte bortaspelet, men förlusten mot Vänersborg var förstås en missräkning, menar Peter Isaksson.

– Fast sättet vi genomförde den matchen på borde ha räckt till seger.

Vad blir viktigast i dag för att kunna vinna en bortamatch?

– Sirius är ett bra lag, men de drar gärna ned på tempot och då finns det en risk att vi själva blir passiva. Det ska vi undvika genom att själva ta tag i spelet.

Peter Isaksson aviserar i stort sett samma uppställning som senast mot Edsbyn.

Då vann SAIK med 6–4 och SAIK-tränaren tycker att laget hittat tillbaka till sitt signum de senaste matcherna.

– Men det skulle vara roligt om det lossnade lite mer i målskyttet nu också. Vi tvingas producera mängder med chanser för att göra mål, det vore skönt att få in några så kallade skitmål också, någon hörna som trillar in eller en boll som tar på någon och in i mål, det behöver vi, menar Peter Isaksson.

Mer läsning

Annons