Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ursäkta en urdum fråga - men vad är klockan?

Det här är jag:
Så snart Gefle IF har gjort ett ledningsmål sitter jag och hoppas att domaren ska blåsa av matchen för gott.
Det kan aldrig ske för tidigt.
I går blåste han aldrig av.
Inte förrän efter 93…nånting.
Inte förrän Heliga Trefaldighets kyrkklocka hade klämtat för GIF och Anders Svensson skjutit 2-1 på frispark.

Annons

år i yrket har jag utvecklat en förmåga att ställa urdumma frågor utan att skämmas speciellt mycket för det.
I går frågade jag GIF-tränaren Urban Hammar vad han tyckte klockan var när Elfsborg gjorde 2–1.
93 och 33, sa Hammar (fullt korrekt).
Varpå Elfsborgs Magnus Haglund passade på att berätta hur det låg till med tilläggstid, domare och frisparkar enligt nya direktiv: Har ett lag frispark, så får man slå den., förklarade Haglund som sedan kunde halvskratta både åt frågan och poängen hela vägen hem till banken i Borås
Jepp, så är det – man får slå frisparken.
Rätt in i mål också, som Anders Svensson gjorde så läckert, så läckert. Så onödigt

- du-måste-ju-förstå-att-vi-här-i-Gävle-som-ser-hockey-har-lite-svårt-att-fatta-att klockan-går-fast-tiden-är-ute-och-hur-kul-är-det-egentligen-när-matchens-sista-spark-sänker-stadens-tappra-fotbollshjältar-som-nästan-hade-fått-alla-tiders-start-på-allsvenskan.

Elfsborg vann fullt korrekt – och dessutom fanns det inget att säga om segern i stort heller. Elfsborg var bättre – även om lagets målchanser inte var speciellt många, så var de ändå fler än GIF:s.
Men ändå. Det stod 1–0 halva första halvlek, det stod 1–1 hela andra halvlek, och på tilläggstid hade G-I-F en frispark som Daniel Bernhardsson höll på att nicka in. Varpå Elfsborg fick sin frispark, och Svensson – ja, han har faktiskt gjort mål på Argentina – placerade bollen i Hugossons obevakade kryss, över just den för sent backande Bernhardsson.

hände också i tideräkningen e.HB.
Efter Hasse Berggren.
Den gamle kom in med, tydligen slitna ljumskar, stånkade och stönade – men gjorde som vanligt mål på ett lag han spelat i tidigare.
Sedan skrek kroppen nej nånstans efter 30 minuter och det hördes ända upp på pressläktaren – och sedan var tiden ur led.
e.HB blev GIF sig inte likt

snacka hur mycket som helst att alla är lika viktiga, men ett redan omstuvat GIF (Bapupa i mitten, Berg från start när den nytände Chibsah gick sönder häromdagen) blev tydligt skadeskjutet när Berggren klev av.
Att GIF startat allsvenskan bra har mycket att göra med Hasse Berggrund – för det är något att luta sig mot både när det blåser och när man ska ta avstamp.
Hasse Berggren har gjort tre mål på fyra matcher. Han gjorde elva i fjol.

som är GIF:s hjärta, lungor, känsliga små fingrar, hjärna, njurar och vad vet jag.
Allt jag ser är i alla fall att Hasse Berggren är sitt lags ryggrad. Han är ett proffs, han är en karaktär och han är verkligen en man från Norrsundet som gillar att spela i traktens allsvenska lag.
Sånt syns, sånt märks – sånt smittar av sig.
Så e.HB var GIF inte längre ett komplett lag.
Magnus Haglund hade redan ändrat lite i sitt, växlat upp Anders Svensson i banan och skickat Daniel Mobaeck bakåt och filade därmed en liten lucka mellan GIF:s backlinje och mittfältslinje.
e.HB tappade Elfsborg också en hel del av respekten för GIF:s anfall, för Alexander Gerndt är inte alls samma stöd för den allt mer slipade diamanten Amadou Jawo.

fyra matcher är dock fortfarande en helt okej start – bara den följs av seger mot Gais redan på torsdag. Matchstart kl 19.00. När den slutar vet man aldrig.

Mer läsning

Annons