Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Usch, för att möta Bajen

Hammarby vann prestigemötet på Jernvallen med 6–4.
Och målvakten Jonas Svensson kommer gärna tillbaka när det vankas kvartsfinal.
– Det känns som om vi är ordentligt på gång nu, säger han.

Annons

Striden bakom Edsbyn och Västerås i elitserietabellen har utvecklats till en ”vem får slippa Bajen”-historia. Och ska man döma av fredagskvällens tillställning är den plötsliga Hammarbyrädslan befogad.

Laget är på gång – ordentligt på gång – och seglar upp som en tänkbar finalpartner till Edsbyn.

Men riktigt så långt vill inte förre SAIK-målvakten Jonas Svensson gå.

– Jag säger ingenting. Det kan bära både kort och långt i ett slutspel, men det är klart att det känns mycket bättre nu än vad det gjorde i början på säsongen.

Sedan dess har Hammarby återfått fem spelare från Ryssland, om det nu undgått någon, vilket bland annat fått till följd att Gustav Björkman, som i går, förpassats till läktaren.

Mot SAIK visade Hammarby, som i grunden är ett mer åkinriktat lag än passningsglada SAIK, upp ett fartfyllt spel, där man gång på gång kom farande på snabba ben. SAIK började bra och hade också 2–0, men tycktes tröttna mer och mer ju längre matchen led.

Och då kom också misstagen – ett efter ett.

– Jag vet inte om vi kände oss pressade eller stressade, men vi bjuder ju på minst tre mål, säger SAIK-tränaren Ola Grönberg.

– Känner vi oss osäkra är det bara att spela grisspel och slå bort bollen. Det är en lärdom vi måste ta med oss när det brummar till lite.

Linus Pettersson, som för övrigt satt utvisad när Hammarby gick från 0–2 till 3–2 runt pausvilan, var en av syndarna.

– 5–4-målet får jag ta på mig, bollen hoppar till och jag tappar den i fel läge.

Sedan hade SAIK-junioren Kalle Mårtensson ett utmärkt tillfälle att kvittera till 5–5, men Jonas Svensson knep den bollen efter en fin räddning.

I stället dödade David Karlsson matchen på en straff sedan Mikael Nilsson strulat till det framför eget mål – på något sätt symptomatiskt för SAIK:s insats.

Sirius har söndagens match mot Edsbyn till godo, men efter gårdagens resultat, där Vetlanda fick 3–3 mot Bollnäs, har det tajtat ihop sig ytterligare i tabellen. Nu skiljer bara tre poäng mellan trean Sirius och sexan Hammarby.

För SAIK:s del återstår Bollnäs hemma på onsdag och Västerås borta nästa söndag.

– Det är bara två segrar som gäller, vi har fortfarande chansen att bli bland de fyra bästa, säger Linus Pettersson.

Och oavsett om SAIK och Hammarby nu stöter på varandra i en kvartsfinal eller inte, så finns det i alla fall ingen SAIK-rädsla hos de grönvita. Åtminstone inte hos Jonas Svensson.

– Jag kommer gärna tillbaka till Jernvallen, det här var första gången i år som vi slog något av topplagen.

 

Mer läsning

Annons