Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Va? GIF-mål när jag egentligen satt och tänkte på annat

Gefle IF har i två raka bortamatcher mot topplag, på Borås Arena och Fredriksskans, blandat sig i guldstriden.

Nu vet man inte vad som kan hända.

Det går inte ens att veta när man ska få dricka kaffe i fred längre.

Nu gör ju GIF mål på hörnor också. Lite grann i alla fall. Nån typ av hörnmål.

Men mål är mål. Även de osexigaste räknas. 1-1 mot Kalmar räknas verkligen.

Annons

Allsvenskans säkraste period när det gäller ppv-sändningarna är annars när GIF får hörna. Frågan är inte o-m nån ska hämta kaffe på redaktionen – utan vem.
Har man druckit nog med automatkaffe så kan man skicka sms, kolla mejl, läsa korrektur eller fundera över varför VM-banorna i Berlin är blå.
Det är helt okej att även ta en minislummer – att det inte händer något, det vet alla.
Det vet GIF också, verkar det som. Lagets första hörna (man hade tre i går) såg ut att komma från ett skissblock där någon utsett Hugosson som avslutare – även om han aldrig fick bollen.
I alla fall. Det var hörna nr 129 i år. En enda gång tidigare under säsongen har GIF gjort mål på hörna, det var mot Halmstad där Yussif Chibsah snubblade in ett mål som motståndarbacken Zvirgzdauskas lika gärna kunde ha förklarats skyldig för.
Nr 130 nånstans i andra halvlek kom från vänster. Vad som hände är oklart. Vi glömmer den också.

I 77:e minuten kom nr 131, och det fanns säkert en idé bakom den hörnvarianten också. Men ingen sprang åt rätt håll, ingen rörde bollen som Per-Urban hade hittat på – allt blev bara förvirrat....
...och allt blev bara en enda stor succé. En fjantrensning av Henrik Rydström, ett hoppslag mellan Tobias Eriksson och vilt satsande Hjamar Öhagen (extrapoäng för det vilda anloppet!) och plötsligt hamnade bollen hos Yannick Bapupa.
Denne, i något som verkar vara hans livs form, fick naturligtvis en halvträff som gick stolpe in och lika mycket värt som de två läckra målen mot Elfsborg för en vecka sedan.

Kalmar, hade när Bapupa slog till, formgett matchen till en typisk 1–0-seger. En sån där som passar alldeles utmärkt när det egentligen inte fungerar och när Rasmus Elm saknas. En sån där som ser till att man hänger med och fortfarande är en tänkbar titelförsvarare.
GIF hade visserligen en rad sekvenser som var på väg att rulla fram chanser – men några avslutningar blev det inte. Det var på väg att bli 1–0, innan hörnvarianten biljardspelare gärna hade kopierat skakade Fredriksskans.

...av bara farten höll sedan Alexander Gerndt på att direktskjuta 2–1 till GIF. Men 1–1 var en markering som räcker alldeles utmärkt för GIF.
Just nu, innan tabellen haltat klart genom söndagens omgång, är GIF Best of the Rest. Trean mot Elfsborg och enpoängaren mot Kalmar ger totalt 28 poäng efter 19 omgångar och fortsatt möjlighet att nå den bästa placeringen någonsin. GIF:s motståndare i jakten på nåbara sjätteplatsen är Örebro, Häcken, Malmö, Trelleborg och även Halmstad – alla lag som GIF ska möta.
GIF:s succémittfält Bapupa/Chibsah spelar med kontrakt som går ut efter säsongen, och hotar naturligtvis att spricka. Redan i nästa match, mot Hammarby nästa måndag, är Bapupa avstängd medan Chibsah får spela med Johannes Ericsson eller Marcus Hansson som kollega.

... just vid GIF:s hörna nr 130 kollade jag mejlen. Ingenting från Irene Stridh, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Älvkarleby kommun. Jag har ju utlovat utrymme på sportsidorna för att den politiska sidan ska få berätta om hur det kunnat gå som det gått med bandyn i Skutskär. Jag är absolut inte ironisk, jag tror det är en intressant berättelse värd att vänta på.

Mer läsning

Annons