Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför kunde ingen bryta matchen - eller i alla fall tevesändningen

Den andra halvleken fördröjdes när Gefle IF inte verkade vilja komma ut till spel på Gamla Ullevi.

Jag förstår precis.

Det kunde ha stått 4–0 redan efter den första halvleken.

Nu var det bara 1–0, och det var därför GIF ville smita iväg till nattbussen, släcka ned helt och smyga ut på E20 så fort som möjligt.

Spelarna visste att det här blir bara värre framåt natten.

Annons

4–0 till slut. En stor fet smäll för GIF, som aldrig, aldrig, aldrig brukar falla ihop så totalt även om motståndet så heter IFK Göteborg eller ett annat storlag.
De tyngsta fallen i GIF:s 2000-talshistoria i allsvenskan är 0–4 mot Häcken och 1–5 mot Kalmar, båda på Strömvallen.
Nu kom en ny bottennotering, och det kunde ha slutat med ett ännu värre resultat. Ska man tacka nån så är det inte GIF:s vilja eller snarare kompetens att försvara sig – utan möjligtvis att Gais inte var så effektivt man kunde ha varit. Wanderson gjorde dock tre mål, och leder skytteligan med 13 mål.
GIF har hamnat i en fas som ser ut som början på ett ras. GIF har nu 0–2 mot ÖSK, 0–3 mot IFK Göteborg och 0–4 mot Gais – 0–9 på tre matcher.

på Behrn Arena var en plåga för några veckor sedan.
Det här var dubbelt så illa. Jag fick samtal från läsare som undrade om det gick att betala extra bara man kunde få ppv-sändningen att upphöra.
Att GIF bara ville lämna Gamla Ullevi var uppenbart. Det här var en match som ingen ville spela, första målet redan efter tre minuter – helt avgörande 0–2 mindre än två minuter in i andra halvlek.
Redan efter matchen mot IFK Göteborg fick jag den påfrestande uppenbarelsen att GIF mycket väl kan komma att stå och stampa på sina fina 31 poäng rätt länge under hösten.
De 31 poängen är ett skyddsnät som räcker ända till allsvenskan 2010.
Men det är inte helt vattentätt, och skyddar inte mot pinsamma sportsliga insatser som den i går. Det skyddar heller inte mot kommande katastrofer, och de kan bli många.
Sju matcher återstår, och före nästa VM-kvaluppehåll har GIF nu Malmö FF hemma nästa torsdag (samtidigt som Brynäs premiärspelar borta mot Timrå – gissas vad jag väljer!), därpå följer BP borta tisdag 29 september och krisdrabbade Halmstad hemma söndag 4 oktober.

glömma 0–4 mot Gais en torsdagskväll – men för den egna stoltheten, för trovärdigheten, för Gävle och för fan...GIF får inte falla ihop även på Strömvallen.
I går var det plågsamt att se den till ytterback utkommenderade Omar Jawo gång på gång bli bortgjord av Gais duktige Mattias Lindström. Mellan Jawo längst till vänster och in till lika olycklige mittbacksvikarien Olof Mård var den en mil av oförstånd. Det var till och med så illa att även Daniel Theorin sviktade, och var högst medskyldig till det första målet.
Det är möjligt att smärtlindringen heter Andreas Dahlén, om han återkommer mot Malmö på sin vänsterbacksplats.
Men annars måste Per-Urban fundera över andra lösningar mot läckaget i försvaret. Att skicka ut den här backlinjen till slakt en gång till är nästan oförlåtligt.
Jodå, jag har inte glömt att GIF är sällsynt skadedrabbat, och i går hade en junior vid namn Daniel Leino på bänken i en allsvensk match.
Men 31 poäng ger inte alibi att tro att säsongen är över.

från Göteborg att GIF inte alls tog nattbussen, utan valde att stanna kvar i västkuststan över natten. Jag förstår det beslutet. Eftersom bara 3 382 såg matchen riskerade nog inte spelarna att bli igenkända heller.

Mer läsning

Annons