Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning för en varning

Vårdslöst spel kan straffa sig för GIF.
Inte mindre än sex man i startelvan blir avstängda vid nästa gula kort.
– Det är lite väl mycket, säger tränaren Urban Hammar.

Annons

Ni kan kolla i faktarutan vilka det gäller.

Det är inte direkt några marginalspelare som när som helst kan tvingas till ofrivillig vila från allsvenskan – i ett skede där GIF slåss för sin överlevnad.

– Det är inte onormalt på hösten att man har många varningar, men det är lite väl med sex stycken. Så många brukar det inte vara på en och samma gång, säger Urban Hammar.

– Det är klart att vi får räkna med ett antal gula kort per match, för domarna är ganska frikostiga med varningarna, fortsätter han.

Det är dock inte riktigt rätt läge att beordra försiktighet i närkamperna. Även om motsatsen skulle kunna innebära att Hammar och Olsson tvingas till rejäla ommöbleringar i startelvan mot exempelvis Halmstad härnäst.

– Nej, det får inte påverka vår inställning när vi spelar. Konsekvenserna får vi ta när det blir aktuellt, säger Hammar.

I Örebro drabbades man hårt i förra matchen när både Samuel Wowoah och Alejandro Bedoya samlade på sig tillräckligt med varningar för att bli avstängda i kväll.

Däremot får kvällens motståndare tillbaka centrale mittfältaren Magnus Kihlberg.

– Det är en väldigt rutinerad spelare, så han betyder nog mycket för dem. Men i och med avstängningarna på Bedoya och Wowoah kanske det är plus minus noll, säger James Frempong, en av alla i GIF som snart kan tvingas stå över en match.

Mer läsning

Annons