Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vasalundstalangen: ”Gefle är ett bra alternativ”

Här är en som mer än väl kan tänka sig tanken att ersätta Yannick Bapupa som central mittfältare i Gefle IF.

– Jag är redo för allsvenskan och Gefle känns verkligen intressant och som ett bra alternativ för mig, säger Panajotis Dimitriadis.

Den 23-åriga mittfältaren från Vasalund i Superettan har redan varit här och provtränat.

Annons

Det är många som är intresserade av mittfältaren som båda är bra offensivt och defensivt. Kontraktet med Vasalund, som åkte ur superettan, har gått ut och Dimitriadis går gratis som Bosman.

– Det stämmer att det finns en del att välja på. Jag ska bland annat till Norge nu i början på veckan. Men jag måste säga att Gefle är högintressant och det skulle definitivt vara ett mycket bra alternativ för mig.

Han har AIK som moderklubb, gick vidare till Djurgården där han till slut blev utlånad till både Frej och Akropolis i lägre divisioner innan genombrottet kom med Vasalund i division 1 och den senaste säsongen i Superettan. Där har han haft en given plats och startat i 29 av 30 matcher.

– Jag är nöjd med min säsong och känner att jag är mogen att ta nästa steg. Allsvenskan känns spännande och jag har följt Gefles lag under några år nu.

Det var några veckor sedan som han var och tränade med GIF och gillade det han upplevde.

– Jag fick verkligen ett fint mottagande och både tränarna och killarna i laget verkade riktigt bra. Dessutom är stan fin och nära hem till Stockholm.

En annan sak som talar för GIF är sättet att förädla unga, lovande talanger som är på väg uppåt.

– Det är klart att man har namn som Oremo och Jawo i minnet och vet hur dom slog igenom där uppe. Gefle är duktig på att ge spelarna förtroende, mycket speltid och få lovande killar att blomma ut. Det gör det hela extra intressant, säger Dimitriadis.

Men än är ingenting klart och han fortsätter att kolla runt på olika andra alternativ. Men är intresserad av en ganska snar lösning.

– Det är ju semesterperiod för oss fotbollsspelare just nu och det skulle vara skönt att göra klart med en klubb innan jag åker iväg. Men vi får väl se...

Från GIF:s håll finns det fortfarande ett stort intresse.

– Vi har meddelat hans agent att vi är intresserade att gå vidare. Men vi är också oerhört noga med att utvärdera alla de provspelare vi har och kommer att ha de närmaste veckorna. Det är fler än vanligt och det gäller att vara oerhört noga innan vi bestämmer oss, säger GIF:s sportchef och tränare Pelle Olsson.

Mer läsning

Annons