Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi ligger i perfekt fas”

Hem till en decimeter nysnö och ett betydligt kallare klimat än i Barcelona.
Men Gefle IF trivdes under gårdagens pass på Strömvallens konstgräs där snön snabbt smälte och sopades bort.
– Allting känns jättebra och vi ligger i perfekt fas, säger tränaren Pelle Olsson.

Annons

Det var i måndags som hela gänget landade på svensk mark igen efter en vecka i Spanien med helt perfekta förutsättningar. Flera av spelarna tyckte att det var ett av de bästa utlandslägren de varit på.

– Vi hade det väldigt bra där anläggningen var helt perfekt och låg nära boendet vilket gjorde att vi slapp åka buss fram och tillbaka. Spelarna fick mera egentid, summerar Olsson.

Men det är inte så dumt att vara på hemmaplan heller då knappt två veckor återstår till allsvenskan sparkar igång med hemmamatch mot regerande svenska mästarna Kalmar FF. Trots att tisdagen inleddes med ett intensivt snöande var det grönt och fint på eftermiddagen när GIF körde sin första träning på två dagar.

– När vi kom hem från Cypern förra året tränade vi första passet hemma i hallen för att det snöade. Nu är förutsättningarna helt okej här ute.

GIF-tränaren kunde också konstatera att upplägget den här säsongen har fallit väl ut med det tidiga Cypernlägret som följdes av den här veckan i närheten av Bercelona. Särskilt med tanke på att de allsvenska lagen som just nu befinner sig på Cypern har haft otur med ösregn som till och med helt har spolierat några matcher.

– Vi valde rätt och det känns jättebra. Nu återstår två veckors träning här hemma med två matcher. Det är också skönt att konstatera att samtliga i 22-mannatruppen är skadefria och så har det varit sedan vi kom hem från första lägret, säger Olsson.

Redan i kväll spelar GIF den näst sista matchen innan seriestarten. Det är division 1-laget Vasalund som kommer till Strömvallen. Men det är på intet sätt något U-lag som allsvenskarna startar upp med.

– Nej, vi har inte några sådana tankar. Nu är det bara att ge järnet in till premiären och det finns tid för spelarna att visa att man vill vara med, säger Olsson.

Det gör att startelvan i kväll ser starkt ut och att samtliga spelare i truppen är kallad till matchen. Genrepet spelas sedan på måndag mot Sirius.

Annons