Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi måste värdera om vi ska värva"

Erik Törnros borta resten av säsongen och Mikael Dahlberg borta från gårdagens match.
Nu öppnar Pelle Olsson för att värva en anfallare under transferfönstret.
– Det är något vi får värdera, säger GIF-tränaren.

Annons

Som bekant har GIF drabbats hårt av skador den senaste tiden. Med fyra raka förluster och bara två skadefria renodlade forwards i Jakob Orlov och Dragan Kapcevic kan det bli aktuellt att värva en anfallare.

– Alltså, varje situation får värderas. Vi hade fyra forwards fram till för ett par timmar sen. Sen gick två sönder varav den ena är borta resten av säsongen. Det är ju ingenting som vi ens diskuterade för ett par dagar sedan.

– Dahlberg var så nära att spela mot ÖSK som han bara kunde. Han genomförde träningspasset innan och kände av lite efteråt. Vi har ju tre forwards när Dahlberg är tillbaka.

Men kan det vara något på gång?

– Det är något vi får värdera. Transferfönstret är ju öppet nu, och det har det ju inte varit tidigare och då har det inte varit någon idé att diskutera.

Oavsett skador har GIF nu en osmickrande förlustsvit på fyra matcher.

I de här fyra förlusterna, är det nåt särskilt ni misslyckats med?

– Nej, det tycker jag faktiskt inte. Det där kan man vända och vrida på. Men från och med nionde maj till nionde juli spelade vi inte i underläge en enda minut, då är det lättare att spela med ett samlat försvar och hålla positionerna intakt. När man luckras upp lite grann så blir det mer målchanser emot.

När GIF kommit i underläge i matchena har man tvingats anfalla mer och då automatiskt tappat lite i försvarsspelet. Därför har GIF släppt till fler målchanser än tidigare.

Men Olsson väljer att se framåt nu:

– I dag är vi tillbaka på banan igen. Och nu är det härifrån som gäller.

Mer läsning

Annons