Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM på gång – då lossnade det för Misha

Sista matchen före VM – då svarade SAIK för en mästerlig vändning borta mot Villa-Lidköping.

Ett tremålsunderläge förvandlades till seger med hela 11–5.

– Det här var helt okej, säger SAIK:s ryske världsstjärna Misha Svechnikov med ett snett leende.

Annons

Snacka om styrkebesked. Det var inte mycket som tydde på att SAIK skulle vinna med sex måls marginal efter drygt 20 minuters spel.

Eller snarare ingenting.

Men Villa-Lidköping tappade sin offensiva kraft, samtidigt som SAIK tätade till defensiven. 4–1 blev 4–4 innan halvtidsvilan, och i den andra halvleken var det i princip bara ett lag på isen.

– Det var inget fel på vår matchinledning, men helt plötsligt stod det 4–1. Jag fattade knappt vad som hände. Vi började göra lite för enkla misstag i defensiven, säger isens bäste spelare Misha Svechnikov, som inledde målskyttet i matchen med ett läckert solonummer.

I den 45:e minuten, precis före halvtidsvilan, kom en repris på 1–0-målet. Misha snirklade sig igenom Villas försvar och skickade upp bollen i nättaket. Och i slutet på den andra halvleken gjorde han sitt tredje mål för kvällen, vilket gav 5–10 på resultattavlan.

– Jag har missat mycket på deras målvakt (Martin Berggren) tidigare, både i det senaste mötet i Sandviken (förlust med 6–5) och i båda matcherna i Svenska cupen. Jag gjorde inte ett mål på honom, även fast jag hade öppet mål och ett antal frilägen, säger Misha och tillägger:

– Men nu lossnade det. Det känns jäkligt skönt att göra en sån här match precis innan VM.

Tidigt i dag åker Misha till Ryssland. Först till Moskva och sedan vidare till Kazan.

– Det blir ett träningsläger i Kazan från torsdag till och med lördag och sedan drar det igång på söndag. Jag har inte hunnit tänka något på VM än, men jag är väldigt revanschsugen, säger Misha och tänker på finalförlusterna mot Sverige de två senaste åren.

Christoffer Edlund gjorde fyra mål i går och var en starkt bidragande orsak till SAIK:s vändning.

– Vi gjorde en riktigt bra andra halvlek. Vi gick ut och bestämde och fick långa anfall, då är vi tunga, säger Edlund, som tillsammans med Daniel Berlin blev utvald för dopningskontroll efter matchen.

Vid ställningen 4–4 åkte Daniel Skoog ut för en fasthållning på Christoffer Edlund, som satte den efterföljande straffen. Villa drog sedan på sig ytterligare två utvisningar och SAIK kunde dra ifrån till 7–4. Då kändes matchen avgjord.

– Utvisningarna var en konsekvens av att vi började åka skridskor. De hängde inte med, säger Misha Svechnikov.

– Det var fruktansvärt starkt av oss att göra elva mål på Villa på bortais. Nu kan man lämna SAIK ett par veckor med gott samvete, säger Edlund nöjt.

Den svenska VM-truppen samlas i Edsbyn i morgon och tidigt på lördag är det dags för avresa mot Ryssland.

– Vi åker dit för att prestera ett riktigt bra spel, och självklart har vi en god chans att försvara guldet. Men ryssarna kommer att vara riktigt vassa, säger Edlund.

Daniel Berlin:

– Ryssarna är starka hemma och vi får slå ur underläge.

Mer läsning

Annons