Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wedin klev fram och visade vägen till seger

Ett rekordungt SAIK höll på att strula till det mot bottenlaget Motala.
Då klev Marcus Wedin fram, en spelare som med sina 22 år nästan får betraktas som veteran i sammanhanget.
– Det satt lite hårt åt, säger Wedin, som gjorde 4–3-målet när SAIK vände 2–3 till 6–3.

Annons

Utan avstängde Magnus Muhrén och skadade Mikko Aarni startade SAIK matchen med Kalle Mårtensson och Simon Jansson på topp. En 17-åring och en nybliven 18-åring som anfallsduo, alltså.

– Det måste vara det yngsta anfallsparet i elitserien någonsin, säger tränaren Ola Grönberg.

Även i försvaret fanns en 17-åring med från start. När Mikael Nilsson gav upp på uppvärmningen på grund av skada fick nämligen Erik Rosengren förtroendet.

Någon ungdomlig entusiasm syntes det dock inte mycket av under matchens första 75 minuter. SAIK-spelet gick på kryckor, och oftast var det de mer rutinerade herrarna som fick publiken att sucka över taffliga passningar och uteblivna målchanser.

– Det såg segt ut, både i ben och huvuden. Vi presterar inte bra, men det är tur att vi tar oss i kragen sista kvarten och gör några mål, säger Ola Grönberg.

– Men vi har inte tid med några fler formsvackor. De fyra sista matcherna är otroligt viktiga, så nu måste vi försöka få fart på kroppar och ben, fortsätter han.

Motala krigar för förnyat kontrakt och tog inte orättvist ledningen i den 62:a minuten efter att Daniel Berlin skänkt bort bollen till Jonas Eriksson som sköt in 2–3 från distans.

Stefan Söderholm kvitterade sex minuter senare, men sedan uteblev den forcering som man hade kunnat vänta sig av hemmalaget.

Därför blev Marcus Wedins 4–3-mål i 81:a minuten väldigt avgörande för utgången.

– Jo, det var ett viktigt mål. Jag fick en bra passning av Daniel Mossberg, hade ganska dålig vinkel men fick in bollen mellan benen på målvakten, säger Wedin.

– Oerhört viktigt mål. Hade det gått några minuter till med 3–3 vet man aldrig vad som hade kunnat hända, säger Grönberg.

Marcus Wedin tillhör de SAIK:are som passerat 20 utan att få det ordentliga genombrottet. De senaste två säsongerna har han spelat med Gripen och i år var tanken att han skulle hjälpa Skutskär i allsvenskan.

Farmarklubbsavtalet gav dock SAIK möjlighet att plocka in 22-åringen innan seriestart.

I går inledde han som mittfältsavbytare i första halvlek, men fick mer speltid som ytterhalv efter paus när Patrik Södergren flyttades upp i banan för att bilda tremannaanfall med Mårtensson och Jansson.

– Det är klart att det är roligare när man får mer speltid. Men i grunden är jag mittfältare, säger Wedin.

– Nä, jag räknar mig nog till de yngre fortfarande. Jag ska ju bara fylla 23 i år, säger Wedin.

Ola Grönberg var kritiskt till samtliga spelare i gårdagens SAIK-lag, men vädjade samtidigt om tålamod.

– Vi kan inte kräva att SAIK som det ser ut nu ska pumpa på och pumpa på. Ungdomarna måste få tid på sig, tids nog kommer det att bli bra.

Mer läsning

Annons