Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westlin slog till i 527:e minuten

527 minuter. Sedan hade Gefle IF gjort mål igen.

Daniel Westlin såg till att bryta måltorkan – på en fast situation.

– Jag försökte bara träffa målet och jag lyckades ju få in bollen, säger Westlin med ett snett leende efter 1–0-segern mot Halmstad.

Annons

Åskådarna hann knappt bänka sig innan Gefle IF hittade rätt. En minut och 48 sekunder var allt vad GIF behövde hemma mot Halmstad.

Matchvinnaren: Daniel Westlin. Han förvaltade Hjalmar Öhagens frispark på bästa tänkbara sätt.

– Det blev en lång frispark från Hjalmar. Jag är den som ska vara där längst bak, ifall frisparken blir för lång. Man måste tro på att bollen kommer, men det var mest tillfälligheter, säger ”Sulan” och fortsätter:

– Jag försökte bara träffa målet och jag lyckades ju få in bollen.

Målvakten Magnus Bahne gjorde vad han kunde, men bollen smet förbi honom vid stolproten.

– Det var bra uppfattat av Westlin, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Halmstads tränare Janne Andersson var mindre nöjd med situationen som ledde till GIF:s segermål.

– Vi går bort oss alldeles för enkelt så att dom får frispark och så hamnar vi i underläge direkt. Det får inte gå till på det sättet, säger Janne.

”Sulan”:

– Att vi fick ett så pass tidigt mål var viktigt för självförtroendet. Det var en riktigt skön start.

Efter halvtidspausen klev Emir Kujovic in i handlingen, och han hade ett flertal öppna lägen framför Mattias Hugosson. Men skotten gick antingen över eller utanför.

– Sett till hela matchen var väl lagen rätt jämbördiga, men det är alltid lättare att spela när man har ledningen. Vi lyckades stänga till defensivt, konstaterar Daniel Westlin.

– Ja, men det tyngsta har inte varit att vi inte har gjort några mål, utan att vi har förlorat hela tiden på slutet. Det är poängen man vill få med sig.

– Jag vet inte varför, ibland gör man mål och ibland inte. Det är klart att det är lite dåligt som forward att inte göra mål på så lång tid.

Westlin menar att det bara har varit en tidsfråga innan nästa trepoängare skulle komma.

– Även om det på sistone inte sett lika bra ut som i augusti tycker jag inte att det har varit någon katastrof i alla fall, vi har ju mött starka lag som Göteborg och Malmö. Och mot Brommapojkarna såg det mycket bättre ut än tidigare, vi var med hela den matchen.

Om matchen mot Brommapojkarna gav hopp om mer, så var gårdagens match ett rejält trendbrott.

– Det tycker jag. Det här var ett klart fall framåt. På sätt och vis var det en typisk höstmatch, men vi hade en del fina kombinationer. Det tar vi med oss, säger ”Sulan”.

Ja, just den ”Sulan” som såg till att Gefle IF nu slipper snacket om lång måltorka.

Annons