Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wikström slog till – i fel ögonblick

Han gör i snitt ett mål per säsong. Så självklart valde förre GIF-backen Magnus Wikström att slå till med säsongens första fullträff i går – mot sitt gamla lag.

– Ja, haha! Det satt rätt bra, det där skottet, flinade Wikström sedan hans Örebro vunnit med 2–0 (0–0) mot Gefle IF.

Annons

GIF kom till spel utan ett flertal ordinarie spelare. Och med vikarier i alla lagdelar hade man inte en chans mot ett sprudlande och spelglatt Örebro SK.

– Nej, dom kan inte vara särskilt nöjda med sin insats i dag, konstaterade förre Geflespelaren Magnus Wikström.

Att ställningen var 0–0 i halvtid ska Gefle vara extremt tacksamt över. Mattias Hugosson radade upp räddningarna och spelade så bra att man nästan började tro att kanske, kanske var det en sådan där kväll där GIF skulle överraska och kontra in något eller några mål. Som man gjort i ett flertal bortamatcher tidigare den här säsongen.

Men det var inte ens nära att den förhoppningen skulle slå in. I stället dunkade Magnus Wikström in 1–0 knappa kvarten in på den andra halvleken – och ”dödade” matchen.

Men hörnvarianten som bäddade för fullträffen var inte intränad som man kanske kunde tro.

– Nej, faktiskt inte. Jag lunkade upp där när vi fick hörnan och så såg jag att Roni (Porokara) stack ut för att möta en kort variant. Då gick jag mot första ytan och eftersom GIF spelar sitt zonförsvar på hörnor hade jag inte direkt någon markering på mig. Så när bollen kom var det bara att trycka till – och skottet satt ju rätt bra.

Jodå, det kan man lugnt påstå. Magnus dunkade upp bollen med högerfoten rakt i krysset bakom polaren Mattias Hugosson i GIF-målet.

– Jag gör ju inte så många mål. Det brukar bli ett per säsong ungefär, flinade Wikström men avslöjade att han faktiskt gjort mål mot Gefle förr.

– Ja, det var när jag spelade med Forward i superettan och vi mötte GIF i en match. Men det räknas väl kanske inte riktigt, då kände jag ju inte någon i Gefle.

Men faktum är att stora delar av den nuvarande GIF-upplagan faktiskt är utbytt jämfört med när Magnus spelade i klubben under tre säsonger och var med om att föra upp GIF i allsvenskan.

– Dom som är kvar är Hugosson, Bernhardsson, Johannes och ”Sulan”. Och så Bapupa då men han var ju skadad i dag.

– Jodå, jag hörs av med både ”Sulan” och ”Hugo” då och då.

– Jag kollar ju på deras matcher om inte vi spelar samtidigt och dom har gjort det bra i år. Man imponeras över att dom är så bra fast dom tappar många spelare.

– Ja, men vi hade respekt för dom eftersom vi vet att dom spelat bra och vunnit mot bra lag på bortaplan den här säsongen. Men i dag sjönk dom lågt och kan inte vara nöjda med sitt spel.

Det kan däremot Örebro vara. I och med segern gick laget dessutom om Gefle i tabellen.

Mer läsning

Annons