Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

World Cup – en smärtsam kamp för Mossberg

Hemmaplan och World Cup – klart att Daniel Mossberg skulle spela.
Trots svåra höftsmärtor.
Nu vill han veta vad som är fel, seriepremiären är redan nästa onsdag.
– Det kändes bedrövligt redan innan turneringen, och det är inte direkt bättre efteråt, säger han.

Annons

Precis som de flesta SAIK-spelare följde han World Cup-avslutningen hemma i tv-soffan. Besvikelsen efter förlusten mot Kazan i söndagsmorgonens semifinal var stor, det var World Cup som var det stora målet under försäsongen.

Men det ville sig inte, Kazan var effektivt och SAIK fick jobba i underläge i stort sett hela matchen.

– Och när vi kom ikapp till 4–4 blev det 5–4 till dom med en gång, vi fick aldrig någon lugn och ro. Det känns tungt, för vi trodde på en bra chans när vi slog ut Dynamo Moskva i kvarten, säger Mossberg som haft ett eget lite helsike under World Cup.

Till att börja med skadan i höften, som han brottats ett tag med nu. Mossberg vilades därför i gruppspelsmatchen mot Helsingfors.

– Det dök upp redan efter VM i fjol, jag måste ha ramlat nån gång och fått en smäll och varje gång jag slår i höften nu så svullnar det upp med en gång. Jag vet inte vad det är som är fel och det måste vi ta reda på nu, det blir i alla fall ingen träning för mig den här veckan.

– Hade det inte varit World Cup och hemma i Sandviken, då hade jag nog aldrig spelat.

Till råga på allt råkade Daniel Mossberg dessutom ut för rena överkörningen i nattmatchen mot Bollnäs när landslagsliberon och kompisen från SAIK-tiden, Andreas Westh, brakade in i honom. Knappast medvetet, men en rejäl smäll var det.

Mossberg klarade sig undan med ett blåöga och åtta stygn ovanför ögat, medan det gick värre för Westh.

– Jag har pratat med honom och det lät inte så bra. Han visste väl inte riktigt hur illa det var, men det skulle bli en operation i alla fall.

SAIK:s kvartsfinal mot Dynamo Moskva, som spelades sent på lördagskvällen, blev en riktig urladdning, där målvakten Joel Othén blev stor matchvinnare när han knep samtliga tre ryska straffar i straffläggningen.

Kazan hade en tidigare kvartsfinal, möjligtvis blev det en avgörande faktor. Det var ett tröttkört SAIK som föll i semifinalen.

– Alla lag är slitna i en semifinal, Kazan var bra och vi hängde inte med i skallarna. Men det är kanske inte så konstigt heller, på kort tid mötte vi Jenisej, Dynamo Moskva och Kazan – några av de bästa lagen i världen, säger Daniel Mossberg, som dock reagerade över domarvalet – ryssen Andrej Tokmakov.

– Mycket märkligt, jag trodde inte att det skulle vara så, och domarna var absolut inte bra. Men det är som det är, inget man kan göra nåt åt.

Svenske Peter Öhrlund dömde den andra semifinalen mellan Hammarby och Kuzbass, så domartillsättningen slog åt båda hållen.

Mer läsning

Annons