Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zeke väntar på pengar från Moskva

Dynamo Moskva vann den ryska ligan – men har inte betalat ut hela lönen till spelarna.
Därför vet inte Daniel ”Zeke” Eriksson var han spelar bandy nästa säsong.
– Allt känns väldigt osäkert just nu, säger han.

Annons

Dynamo Moskva är bandyns eget Dream Team, med stjärnor som Michail Svesjnikov, Sergej Obuhov och Rinat Sjamsutov. Men inte ens Dynamo, med ägaren Boris Skrynnik i ryggen, har lyckats undgå den finansiella kris som sveper över världen.

Så Daniel Eriksson är inte ensam, alla Dynamospelare väntar på ersättning de har rätt till enligt kontrakten. Hur mycket det handlar om vill dock inte den förre SAIK-backen avslöja.

– De har inte fullgjort sina förpliktelser, så mycket kan jag säga. Men det är inte mycket jag kan göra, de har sagt att pengarna kommer så det är bara att vänta och se.

I fjol var Daniel Eriksson övertygad om att bandykarriären var över, men han fick en andra chans i Moskva, tack vare vännen Svesjnikov, och efter en lyckosam säsong är han fortfarande sugen på mer. Men först måste han se vad som händer med Dynamo och satsningen där.

– Jag tänker spela vidare, så mycket är klart. Jag är bättre tränad nu än jag varit de senaste åren och det får jag försöka hålla i, men just nu vill jag avvakta och se vad som händer. Jag stänger inga dörrar, åt något håll, men just nu känns allt väldigt osäkert.

– Det kan jag däremot neka till, ingenting är klart.

Annons