Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt fler sjukskrivna i Gävleborg – högsta talen i Ockelbo

Sjukskrivningarna fortsätter att öka. I Gävleborg är det så kallade sjukdagarna något fler än rikssnittet. Den psykiska ohälsan ökar mest, visar den senaste statistiken från Försäkringskassan.

Skillnaden mellan mäns och kvinnors sjukfrånvaro är stor. I Gävleborg är det så kallade sjukpenningtalet 7,7 dagar för män och 14,2 dagar bland kvinnor.

– Det finns inga heltäckande svar på varför, områdeschef vid Försäkringskassan, i ett pressmeddelande.

Försäkringskassans forskning tyder på att kvinnor med småbarn löper större risk att blir sjukskrivna på grund av stress.

Försäkringskassans statistik visar att sjukpenningtalet i Ockelbo är högst bland gästrikekommunerna – 17,7 för kvinnorna och 10,3 för männen. I Gävle är motsvarande siffror 12,9 respektive 7,5, i Sandviken 13,2 respektive 6,0 och i Hofors 14,6 respektive 7,9.

Sjukpenningtalet visar antalet dagar per person om alla sjuk- och rehabiliteringspenningdagar under ett år slås ut på alla försäkrade individer.