Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelseger för Hammergård

/

Såväl Gävle Alpina som Kungsberget Alpina hade åkare med i tävlingen i Källviksbacken i Falun i helgen

Annons

För åkare i ungdomsklassen U16 var det den första av fem tävlingshelger i kvalet till ungdoms-SM. För de äldre åkarna, 16 år och äldre, genomfördes en så kallad Entry Leauge-tävling, och helgen handlade det om slalom,

Söndagens tävlingar skulle ha genomförts i Kungsbergets men på grund av snöbrist i tävlingsbacken tvingades arrangörerna ställa in tävlingen. IFK Falun Alpin tog med kort varsel över arrangemanget och därmed kunde båda tävlingsdagarna genomföras.

USM-kvalen är uppdelade i fem regioner varav distriktets åkare tävlar mot åkare från Dalarna, Örebro Län och Värmland.

Emma Hammergård, Gävle Alpina, visade åter att hon tillhör toppåkarna i Sverige via dubbla vinster.

På lördagen vann hon med 3.67 sekunder före tvåan. På söndagen vann hon med 3.21. Otroligt imponerande resultat i en sport som normalt handlar om hundradelar och tiondelar!

Totalt var det 45 startande i damklassen. Distriktet hade förutom Emma sex deltagare med placeringar på den undre halvan av resultatlistan.

Distriktet hade dessvärre ingen åkare i herrklassen av USM-kvalet.

Även i Entry-leaugetävlingarna var Gävle Alpina framgångsrikt

I herrklassen startade ett 30-tal åkare. På lördagen blev Oscar Sundström, Gävle Alpina, trea med klubbkompisen Anton Östmark på en fin fjärdeplats. Vann gjorde Ludvig Lifvendahl från Malung.

På söndagens tävlingar var det dubbelt Gävle Alpina på pallen. Vann gjorde Mattis Hiltula från Östersund- Frösö slalomklubb. Tvåa var Anton Östmark och Hampus Karlsson, Gävle Alpina, knep tredjeplatsen.

USM-kvalet fortsätter med den andra deltävlingen i Örebro nu till helgen medan de äldre åkarna kan se fram emot FIS-tävlingar i Lycksele samma helg.

Mer läsning

Annons