Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverigeeliten intar Kungsberget - Gefle ska försvara fanan i hårt motstånd

/

Det är inte bara skicross- och längdeliten som tävlar i Sverige den här helgen. Sveriges snowboard- och freeskielit kommer att göra upp i tourerna på Kungsberget utanför Sandviken.

Annons

Det är Gefle Freestyle och freeskigymnasiet som står för tävlingarna på Kungsberget 13-14 februari där runt 80 ungdomar kommer att göra upp om poäng i Swedish Snowboard Series (SSS) och Swedish Slopestyle Tour (SST). Det blir första gången Kungsberget står värd för SSS.

– Att Kungsberget har en bra park har varit känt länge och därför är det extra roligt att vi för första gången har möjlighet att hålla ett stopp på SSS-touren här och vi hoppas förstås att åkarna kommer uppskatta att utmanas i en ny miljö, säger Stefan Karlsson, projektledare för SSS och SST.

Bland hemmaåkarna finns bland andra Alexander Sundqvist, Rasmus Täck och Jonathan Hansson, som ska försvara Geflefanan mot Cristopher Hjälmeby, Sälens IF, och Hugo Burwall, Sundsvall, som tog topplaceringarna i förra tävlingen. Just nu är det Julia Lundberg, RISK, som leder SST för damer senior och Calle Sköld, Sälen som leder bland herrseniorerna.

Tävlingsschema:

Lördag 13 februari

11.00 Freeski Kval

14.15 Freeski Final

Söndag 14 februari

11.00 Snowboard Kval

14.30 Snowboard Final

Fakta Swedish Snowboard Series:

SSS är en nationell tävlingsserie i snowboard slopestyle. Serien består av fem deltävlingar och finalen hålls i Tandådalen under Sälen Winter Games 15-16 april. Tävlingen arrangeras i åldersgrupperna kids, ungdom, junior och senior för killar och tjejer.

Fakta Swedish Slopestyle Tour:

SST är en nationell tour i grenen freeskiing slopestyle. Även SST består av fem deltävlingar och följer SSS till Tandådalen för final under Sälen Wintergames. Touren arrangeras i åldersgruppen senior för killar och tjejer.

För fler nyheter och reportage om snowboard, freeskiing och andra vintersporter - gilla Skidpuls på Facebook!

Mer läsning

Annons