Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Älskade katter märker man

Älskade katter märker man. En mening med två betydelser. Det är inte svårt att bli förälskad i en katt, de är lekfulla, tillgivna och så söta då de sitter vid matskålen och väntar på att de ska få sin favoritmat.

Och det dova spinnandet man hör när de ligger i ens famn omringad av kärlek är ju bara hur underbart som helst.

Katter är inte ägodelar, utan familjemedlemmar och ifall du har en katt i din familj är det viktigt med id-märkning, bland annat för att chanserna att hitta bortsprungna katter ökar. Ständigt ser vi lappar och annonser om bortsprungna djur, med id-märkning kan vi minska problemet.

Men vad händer med de andra katterna, de man inte märker eller sätter upp lappar om? Katter är enskilda individer precis som vi, de behöver kärlek, uppmärksamhet och någon som bryr sig. De är inte ägodelar som man kan strunta i och överge så fort man tappar intresset för dem.

Kastrera och sterilisera den är något som är viktigt att göra ifall man lever med en katt, för det finns redan så otroligt många hemlösa katter som längtar efter någon att älska och bli älskad av. Uppskattningsvis finns det minst 100 000 förvildade katter i Sverige. En del är födda vilda medan andra har blivit övergivna.

Längtar du efter en medvarelse att bry dig om? Var med och gör en skillnad genom att adoptera en hemlös katt från ett djurhem. Du kanske inte kan rädda hela världen, men du kan rädda någons hela värld.

Annie Slatter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare